• Top Stories

    Υπόθεση Πετσίτη: Νέες διαστάσεις από έγγραφο-«βόμβα» της Αρχής κατά του ξεπλύματος

    • NewsRoom


    Νέες διαστάσεις στην υπόθεση Πετσίτη φέρνει στο φως έγγραφο με ημερομηνία 2 Μαΐου 2017, του τότε προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Παντελή.

    Με το έγγραφο, που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα Τα Νέα, ζητούνται πληροφορίες για τις οφειλές των εταιρειών Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, κι άλλων συμφερόντων του τότε επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι περιπτώσεις αυτές φαίνεται πως κίνησαν το ενδιαφέρον των των ελεγκτικών Αρχών, λόγω των διευκολύνσεων που έτυχαν από τη ΔΕΠΑ, με αποτέλεσμα ενδεχόμενη ζημιά κατά του Δημοσίου.

    Με το έγγραφό της η Αρχή ζητούσε από τη ΔΕΠΑ «να αποσταλούν άμεσα τα αναλυτικά στοιχεία για τις ανείσπρακτες οφειλές, καθώς και τυχόν ρυθμίσεις που έχουν γίνει από από τις εν λόγω εταιρείες». Επίσης, ζητεί να «αποσταλούν άμεσα αντίγραφα εισηγήσεων της νομικής, οικονομικής κι εμπορικής υπηρεσίας της ΔΕΠΑ από το 2015 έως σήμερα».

    Το 2015 είναι το πλέον ενδιαφέρον έτος, καθώς από τότε -αναφέρει η εφημερίδα- ο Μ.Πετσίτης έχει μόνιμη παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει ήδη οριστεί ως αντιπρόσωπος Κύπριων δικηγόρων από το γραφείο του κ. Αρτέμη Αρτεμίου. Επίσης, από τον Δεκέμβριο του 2015 έχει τοποθετηθεί στη θπεση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ ο Θ.Κιτσάκος, πρώην τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ELFE.

    Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κιτσάκου, είναι και η εποχή που άρχισαν οι επισκέψεις του Μάνου Πετσίτη στη ΔΕΠΑ ως «εκπροσώπου υπηρεσιών του Μαξίμου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η «θαυμαστή» πορεία του Μανώλη Πετσίτη: Από σερβιτόρος- «golden boy» του Μαξίμου με σουίτα στον Ρέμο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Selfie με τον Αλέξη Τσίπρα: Σάλος με τις νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρινάκης για Πετσίτη: «Το άνθος του πολιτικού υποκόσμου δεν το γνώριζα»



    ΣΧΟΛΙΑ