• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Επικοινωνία Χάρις – Πενς λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν

    • NewsRoom

    Καμάλα Χάρις


    Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και η διάδοχός του Κάμαλα Χάρις συνομίλησαν χθες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια προσκείμενη πηγή.

    Η τηλεφωνική αυτή συνδιάλεξη σηματοδοτεί μια ξεκάθαρη αντίθεση σε σύγκριση με τις σχέσεις μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ με του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

    Λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει συγχαρεί τον Δημοκρατικό Μπάιντεν για την εκλογική νίκη του.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, χωρίς να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Θα μεταβεί αεροπορικώς στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο της Φλόριντας, όπου σκοπεύει να εγκατασταθεί.

    Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς σκοπεύει να συμμετάσχει στην τελετή ορκωμοσίας.

    Οι σχέσεις μεταξύ Τραμπ και Πενς επιδεινώθηκαν από τότε που ο αντιπρόεδρος επικύρωσε στις 6 Ιανουαρίου τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώπιον των δύο σωμάτων του αμερικανικού κοινοβουλίου, που είχαν συνεδριάσει μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ