• Πολιτική

    Οικονόμου σε Τσίπρα: Συμπορευόμαστε με τους επιστήμονες–Δεν κλείνουμε το μάτι σε επιζήμιες απόψεις

    • NewsRoom
    Οικονόμου σε Τσίπρα: Συμπορευόμαστε με τους επιστήμονες–Δεν κλείνουμε το μάτι σε επιζήμιες απόψεις

    Γιάννης Οικονόμου-Κυβερνητικός εκπρόσωπος


    Η κυβέρνηση συμπορεύεται με τους επιστήμονες από την αρχή της πανδημίας, ακούει με συνέπεια τις εισηγήσεις τους, δεν τους υπονομεύει και δεν κλείνει το μάτι σε απόψεις επιζήμιες για την εθνική προσπάθεια, υπογράμμισε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε μια έμμεση απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και το σχόλιό του περί ασόβαρης κυβέρνησης, που ανάρτησε στο fb.

    «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, σε ό,τι αφορά την πανδημία, λειτουργεί με όρους ευθύνης, απέναντι στην κοινωνία και όχι με όρους επικοινωνιακούς ή με όρους μικροπολιτικής», τόνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

    «Είμαστε από τις χώρες που πήραμε πολύ έγκαιρα και πολύ νωρίτερα από άλλα κράτη της Ευρώπης, μέτρα που μας έχουν επιτρέψει να φτάσουμε μέχρι εδώ. Που μας έχουν επιτρέψει, λόγω του μοντέλου που ακολουθήσαμε, με την κοινωνία, την εκπαίδευση και την οικονομία ανοιχτή, με τους ανθρώπους να μην είναι περίκλειστοι, με την προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πήραμε γρήγορα μέτρα και σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και σε ό,τι αφορά την έναρξη της τρίτης δόσης, που έχουν καθυστερήσει την διασπορά της Όμικρον στη χώρα και μας επιτρέπει σε αυτή τη φάση να λειτουργήσουμε με το πλαίσιο που ανακοινώθηκε».

    «Σταθμίζουμε πάντοτε τις εισηγήσεις της επιτροπής με συνέπεια και με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων, με τους οποίους έχουμε συμπορευθεί από την αρχή της πανδημίας, χωρίς να τους υπονομεύουμε και χωρίς να κλείνουμε το μάτι σε απόψεις και γνώμες που δεν βοήθησαν στην εθνική προσπάθεια, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό και όχι μόνο», παρατήρησε με νόημα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για να καταλήξει στη δήλωσή του:

    «Αντιμετωπίζουμε την πανδημία, με προσπάθεια και συνεχώς προσαρμόζοντας την στρατηγική μας στις καινούριες απαιτήσεις και στα νέα δεδομένα που κάθε φορά αυτή η δυναμική κατάσταση διαμορφώνει».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ