• Κοινωνία

    Ποιο είναι το πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα-Τι γίνεται εάν δεν το πληρώσουν

    • NewsRoom
    Ποιο είναι το πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα-Τι γίνεται εάν δεν το πληρώσουν

    Θάνος Πλεύρης-Υπουργός Υγείας


    Από αύριο, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, στις 6:00 το πρωί, έως και τις 2 Ιανουαρίου,  θα ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

    Το μέτρο αυτό ισχύει για όλους τους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς  χώρους, για τις εκκλησίες, τα καταστήματα λιανικής, στα γυμναστήρια, στην εστίαση ( μέχρι να καθίσει ο πελάτης στο τραπέζι) και διπλή μάσκα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ ή μία μάσκα (ΚΝ95).

    Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης, το πρόστιμο για όσους δεν φοράνε μάσκα παραμένει κανονικά για τις ερχόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας όπου είναι υποχρεωτικό ανέρχεται σε 150 ευρώ.

    Συγκεκριμένα δήλωσε, «δεν είχε πάψει να ισχύει το πρόστιμο, αλλά λόγω των ημερών και για να μην μπερδεύεται ο κόσμος, αποφασίστηκε να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού και πάντα, άρα θα υπάρχουν κανονικά τα πρόστιμα».

    Τι γίνεται αν δεν πληρώσετε το πρόστιμο:

    Σε περίπτωση που ο παραβάτης δεν πληρώσει το πρόστιμο, τότε αυτό αποστέλλεται στην εφορία, στη ΔΟΥ κατοικίας του παραβάτη και αντιμετωπίζεται πλέον ως φορολογική απειλή. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως εάν ο παραβάτης δεν αποπληρώσει το πρόστιμο, η εφορία μπορεί να προβεί στις κινήσεις, που προβαίνει για τις φορολογικές οφειλές, δηλαδή κατασχέσεις ή συμψηφισμό με ενδεχόμενη επιστροφή φόρου.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ