• Πολιτική

    Οικονόμου: Πιθανό το υποχρεωτικό τεστ και στους εμβολιασμένους- Θα το πληρώνουν οι πολίτες

    • NewsRoom
    Οικονόμου: Πιθανό το υποχρεωτικό τεστ και στους εμβολιασμένους- Θα το πληρώνουν οι πολίτες

    Γιάννης Οικονόμου


    Δεν υπάρχει σενάριο για lockdown, ούτε για να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, μετά την εορταστική περίοδο, έχουμε μείωση κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών, υπογράμμισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών τη Δευτέρα.

    Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού τεστ για όλους σε όλους τους κλειστούς χώρους διασκέδασης, σημείωσε για τις ημέρες των εορτών, πως εάν η κυβέρνηση λάβει τέτοια εισήγηση, θα συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο προκειμένου ο πληθυσμός να είναι πλήρως προστατευμένος. Εφόσον ισχύσει το μέτρο το κόστος, θα το επιβαρύνονται οι πολίτες, είπε ο κ. Οικονόμου.

    Μιλώντας για τις «έκτακτες εξελίξεις με την μετάλλαξη Όμικρον»,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως όποια μέτρα λαμβάνονται, στόχο έχουν να κερδίσει η χώρα χρόνο απέναντι στην εξάπλωση της μετάλλαξης. Σημείωσε δε πως γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

    «Από την ανακοίνωση του μέτρου της υποχρεωτικότητας για πολίτες άνω των 60, έχουμε 150.000 εμβολιασμένους ή ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ συνολικά 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών που φοιτούν στο Λύκειο σε πολλές περιφερειακές ενότητες  ξεπερνά το 70%, ενώ στην Αττική υπάρχουν περιοχές στις οποίες ο εμβολιασμός των μαθητών της Γ’ Λυκείου αγγίζει έως και το 100%.

    Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε όλους τους πολίτες να φερθούν υπεύθυνα την περίοδο των εορτών, στηρίζοντας τον αγώνα για τη δημόσια υγεία, στηρίζοντας την προσπάθεια να κρατηθεί η οικονομία, η ζωή, η κοινωνία, η εκπαίδευση πλήρως λειτουργικές.

    «Χρειάζεται η πιστή τήρηση των μέτρων που διέπουν τη λειτουργία στη δημόσια σφαίρα, η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ελέγχου της κατάστασής μας μέσα από τεστ, ενόψει της μετακίνησης ή της συμμετοχής σε εορταστικές εκδηλώσεις κυρίως σε κλειστούς χώρους», τόνισε.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ