• Ελλάδα

    Η Βασιλική Θάνου εκλεκτή της κυβέρνησης για πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    • NewsRoom
    Βασιλική Θάνου

    Βασιλική Θάνου, πρώην Πρὀεδρος Αρείου Πάγου και τεώς πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού


    Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, είναι η «εκλεκτή» της κυβέρνησης, προκειμένου να αναλάβει θέση προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η ανώτατη δικαστικός, η οποία το τελευταίο διάστημα ήταν άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, είναι εκείνη η οποία προτάθηκε για τη νέα της θέση με επιστολή του αρμόδιου υπουργού, του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, προς το προεδρείο της Βουλής. Το αναμενόμενο επόμενο βήμα είναι να ανάψει το πράσινο φως από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να υποβληθεί προς τελική έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Είναι προφανές ότι πίσω από την «υποψηφιότητα» της κ. Θάνου είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του οποίου, άλλωστε, είναι στενή συνεργάτης.

    Η θητεία του απερχόμενου προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Κυριτσάκη, λήγει στις 23 Δεκεμβρίου.

    Από τα μέλη της Επιτροπής, των οποίων η θητεία έληξε στις 4 Δεκεμβρίου, προτείνεται η ανανέωση της θητείας δύο:

    – του Νικόλαου Ζευγώλη, διδάκτορα Νομικής ο οποίος ανήκει στο Επιστημονικό Προσωπικό της Επιτροποής και έχει υπηρετήσει με απόσπαση στο γραφείο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα καθώς και στην Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων.

    – Του Παναγιώτη Φώτη, ο οποίος είναι διδάκτορας Οικονομικής Επιστήμης και ανήκει στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Προτείνονται επίσης δύο νέοι εισηγητές, οι οικονομολόγοι με μεταπτυχιακές σπουδές Ιωάννης Παύλοβιτς και Ιωάννης Στεφάτος.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα παραμείνει η Αννα Νάκου, της οποίας η θητεία λήγει μεταγενέστερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοροαπαλλαγή 25% του εισοδήματός της διεκδικεί η Βασιλική Θάνου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» Σαρίδη: Υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό – Άγνωστο το μέλλον της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πληρωμένη» απάντηση Κοτζιά σε Καμμένο: Έχει πεθάνει πολιτικά και αυτός και το κόμμα του



    ΣΧΟΛΙΑ