• Top Stories

    «Βόμβα» Σαρίδη: Υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό – Άγνωστο το μέλλον της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων

    • NewsRoom


    Βόμβα έριξε στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι έχει τρεις λόγους για να υπερψηφίσει στον προϋπολογισμό. Εν αναμονή της αντίδρασης του Βασίλη Λεβέντη, του οποίου το κόμμα συγκεντρώνει οριακά τον αριθμό των απαραίτητων βουλευτών για να έχει κοινοβουλευτική ομάδα.

    Αν ο κ. Σαρίδης διαγραφεί ή αποχωρήσει, τότε η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων παύει να υφίσταται.

    «Υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό» είπε ο Γιάννης Σαρίδης: «Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει -τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα».

    Ο κ. Σαρίδης κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την προστασία ευάλωτων στρωμάτων «για να πιστέψει το άνοιγμά της προς το κέντρο, το κέντρο που υπηρέτησε και υπηρετεί».

    Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Σαρίδης βρισκόταν ένα βήμα πριν από την ανεξαρτητοποίηση από το κόμμα του μετά την έντονη κόντρα του με τον άλλο βουλευτή του κόμματος, Δ. Καβαδέλλα. Τελικά, λίγες ημέρες μετά, είχε ανεξαρτητοποιηθεί ο άλλος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, ο Αριστείδης Φωκάς.

    Η Ένωση Κεντρώων είχε εκλέξει εννέα βουλευτές στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Από την ΚΟ έχουν αποχωρήσει οι Αριστείδης Φωκάς, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και Γεώργιος Κατσιαντώνης. Αν αποχωρήσει ή διαγραφεί και ο κ. Σαρίδης, η ΚΟ παύει να υφίσταται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προς ανεξαρτητοποίηση ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακραία πόλωση και Σκοπιανό «εξαερώνουν» κοινοβουλευτικές ομάδες



    ΣΧΟΛΙΑ