• newsletter

    Η… επανάσταση της Φώφης κατά του ξεπουλήματος του Δημοσίου (που διόγκωσε το ΠΑΣΟΚ)

    Γεννηματά


    Το… λάβαρο της επανάστασης ύψωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από την επισκευαστική βάση της ΟΣΥ στου Ρέντη, διαμηνύοντας ότι το κόμμα της θα αντισταθεί στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα.

    Σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά «θυμήθηκε» την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σχολιάζοντας πως «όπως το 1990 επί Μητσοτάκη έτσι και σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες κερδοσκόπους» και έκανε λόγο για σχέδιο απαξίωσης των δημοσίων συγκοινωνιών, που θα αποτελέσει το άλλοθι για το ξεπούλημά τους, ενώ κατέληξε: «Εμείς θα είμαστε στη πρώτη γραμμή της μάχης μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες, για να υπερασπιστούμε δημόσιες ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες.

    Δε θα πρέπει βέβαια να μας εκπλήσσει η «πύρινη» αυτή παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά – είναι άλλωστε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του συνδέθηκε άρρηκτα με τον δημόσιο τομέα, προστατεύοντάς τον με νύχια και με δόντια όσο βρισκόταν στην εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ, κατά γενική ομολογία, ευθύνεται όσο κανένα άλλο κόμμα για τη διόγκωση του Δημοσίου, με τους αθρόους διορισμούς «ημετέρων» επί των ημερών του (χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι η ΝΔ με τα «γαλάζια παιδιά» της είναι… αθώα περιστερά) που επιβάρυναν με τεράστιες δαπάνες τον κρατικό προϋπολογισμό και φυσικά διαδραμάτισαν τον δικό τους, σημαντικό ρόλο στην εκτόξευση των ελλειμμάτων και τη βύθιση της χώρας μας στα μνημόνια…

    Αν και το ΠΑΣΟΚ πλέον εμφανίζεται «μεταλλαγμένο» (αφήνοντας πίσω του ακόμα και την ιστορική του ονομασία, εντασσόμενο στο όχημα της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης»), φαίνεται πως τα παλιά του… χούγια δεν τα ξεχνά. Ακόμα και όταν πρόκειται για εταιρείες οι οποίες υπό τη διαχείριση του Δημοσίου βρίσκονται, αν όχι στο χείλος της καταστροφής, τότε σε πολύ κακή κατάσταση, εμφανίζεται αρνητικό απέναντι σε αποκρατικοποιήσεις, κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα».

    Και αν αυτή η ρητορική σας θυμίζει κάτι, δεν κάνετε λάθος: είναι ακριβώς η ρητορική που έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση αντιστεκόταν σε κάθε πιθανή αποκρατικοποίηση, με τον «αφορισμό» περί ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Βέβαια, με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «δανειστεί» τη ρητορική αυτή από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου τους ψηφοφόρους άλλωστε «φλέρταρε» για να καταφέρει να ανέλθει στην εξουσία. Τώρα όμως που είναι στην εξουσία, προχωρά στις… μισητές αποκρατικοποιήσεις, και είναι το ΠΑΣΟΚ που τον επικρίνει για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, όπως έκανε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ελπίζοντας ίσως και να προσελκύσει πίσω στις τάξεις του κάποιους ψηφοφόρους που έφυγαν από το… μαντρί τα τελευταία χρόνια.

    Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/article-parti-dichos-telos-sto-twitter-gia-tis-syrizaoffshore/49259



    ΣΧΟΛΙΑ