• Πολιτική

    Η Απατζίδη του ΜεΡΑ25 με μπλουζάκι με στάμπα στη βουλή: «Όπου δεν πίπτει ανάπτυξη, πίπτει ξύλο-ΝΔ»

    Η Απατζίδου του ΜεΡΑ25 με μπλουζάκι με στάμπα στη βουλή: «Όπου δεν πίπτει ανάπτυξη, πίπτει ξύλο-ΝΔ»

    Μαρία Απατζίδη


    Την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μετατρέψει την βουλή σε πασαρέλα για … θεατράλε εμφανίσεις (αξέχαστη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με το μπαλόνι και όχι μόνο) μας θύμισε η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25. Η οποία πήρε και κάποια επιπλέον λεπτά δημοσιότητας από αυτά που της αναλογούν.

    Όχι ότι η υπόθεση της κ. Απατζίδη είναι ήσσονος σημασίας. Η νεαρή βουλευτής του ΜεΡΑ25 –εκλέχθηκε το 2019, σε ηλικία 29 ετών με 2.178 σταυρούς στην περιφέρειά της– κατήγγειλε πρόσφατα ότι είχε πέσει θύμα βιαιοπραγίας από άνδρες των ΜΑΤ στη διάρκεια μιας διαδήλωσης την προηγούμενη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας. Η διαδήλωση ήταν κατά της αστυνομικής βίας, με αφορμή το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα, όπου ως γνωστόν έχασε τη ζωή του ένας νεαρός Ρομά. Η ίδια είχε αναρτήσει και σχετική φωτογραφία με μαυρισμένο μάτι.

    Όμως η βουλευτής δεν έμεινε μόνο στις διαδικτυακές καταγγελίες, που ασφαλώς πρέπει να διερευνηθούν. Μια εβδομάδα μετά, μπήκε στην Ολομέλεια και ανέβηκε στο βήμα της βουλής φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι που έγγραφε:

    «Όπου δεν πίπτει ανάπτυξη, πίπτει ξύλο – ΝΔ».

    «Ο παρτενέρ μιας κακής κυβέρνησης είναι η κακή αστυνομία! Η κοινωνία έχει βαρεθεί να μετρά νεκρούς εξαιτίας της δικής σας πολιτικής ανικανότητας. Ο συνδυασμός της εμμονής σας στην αυτορρύθμισης αστυνομίας. Ζούμε σε εμπόλεμη ζώνη! Τα αυτονόητα δικαιώματα δεν είναι τέτοια. Οι διαδηλωτές τρώνε ξύλο, πάτε να δημιουργήσετε νέο διχασμό. Θέλετε πάλι μια Αθήνα να φλέγεται; Δεν βλέπετε ότι ο Τραμπισμός δεν περνά στον λαό;», είπε σε ένα σημείο και συνέχισε καταγγέλλοντας:

    «Παραβρεθήκαμε δύο βουλευτές του ΜεΡΑ25 στην διαδήλωση, δήλωσα την ιδιότητά μου στους επικεφαλής αστυνομίας! Το αποτέλεσμα είναι εμφανές! Όταν υπέδειξα ότι είμαι βουλευτής, η απάντηση ήταν δε με νοιάζει! Το ζήτημα είναι αν έχουν το θράσος να χτυπούν μια βουλεύτρια τι μπορούν να κάνουν σε άλλους ανθρώπους».

    Μπουκώρος: “Δεν μπορεί το βήμα της βουλής να γίνεται μέσο για μηνύματα”

    Μολονότι η καταγγελία της είναι πολύ σοβαρή για να μείνει χωρίς εξηγήσεις, η εμφάνισή της με το επίμαχο μπλουζάκι, μια εικονογραφημένη λεκτική επίθεση κατά των «γαλάζιων» συναδέλφων της στη Βουλή, δεν ήταν απλά ένα ενδυματολογικό φάουλ, αλλά και κυρίως, δεοντολογικό!

    Έτσι και ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, αφού ξεκαθάρισε πως η καταγγελλόμενη πράξη θα πρέπει να διερευνηθεί, δήλωσε:

    «Δεν μπορεί το βήμα της βουλής να γίνεται μέσο για μηνύματα με τρόπο που είναι πέραν του κοινοβουλευτικού διαλόγου! Σε ό,τι αφορά το μήνυμα που επιχειρείται να περάσει, είναι πρόσφατες οι ανακοινώσεις του υπουργού για βελτίωση λειτουργίας της αστυνομίας! Και αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για το οποίο η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά! Όπως λειτουργούν τα δημοκρατικά κράτη, λειτούργησε και η χώρα μας. Απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το βήμα της βουλής για εκπομπή μηνυμάτων. Να είμαστε προσεκτικοί στην αίθουσα. Δεν θέλω να μιλήσω προσωπικά! Η δύναμη της εικόνας στο βήμα, δεν διαβάσατε το μήνυμα στην μπλούζα της συναδέλφου! Σεβαστές οι απόψεις των κομμάτων και των συναδέλφων! Αυτό καυτηριάζουμε και μόνο».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ