• Top Stories

    Τι κρύβει το ταξίδι του Α. Τσίπρα (αν κρύβει φυσικά) στο Παρίσι

    • NewsRoom


    Τα αιφνιδιαστικά ταξίδια του πρωθυπουργού σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες δημιούργησαν ένα νέο κύκλο σεναρίων αφού κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν πρόκειται για εμπλοκή ή πολιτικό  ελιγμό από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Τα  επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι σίγουρα γεμάτα γεγονότα καθώς από τις  συνομιλίες που θα έχει ο πρωθυπουργός  και από τις τοποθετήσεις των Ευρωπαίων εταίρων _Ολαντ, Σουλτς , Γιουνκερ-θα φανεί κατά πόσον η ψήφιση των  νομοσχεδίων είναι μονομερής ενέργεια ή όλα αυτά γίνονται κάτω από  τις «πολιτικές φτερούγες  « κάποιων  εκ των εταίρων μας.

    Λαμβάνοντας μάλιστα υπ όψη το γεγονός ότι το ΔΝΤ   λίγα εικοσιτετράωρα πριν ζήτησε αναθεώρηση της συμφωνίας του καλοκαιριού τότε εύλογα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η χθεσινή δήλωση του σκληρού της Ευρώπης Β. Σόιμπλε ο οποίος έδειξε  να επιμένει στην αυστηρή τήρηση της συμφωνίας του Ιουλίου μέσα από ένα «φιλικό διακανονισμό.

     Όπως άλλωστε είναι γνωστό ο  Έλληνας πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει πολλές φορές το  τελευταίο διάστημα ότι  η κυβέρνηση θα κάνει πράξη την συμφωνία του περασμένου Ιουλίου χωρίς ωστόσο να δεχθεί  και καμία αλλαγή.

    «Η  συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού είναι σαφής είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Αν η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρωθεί επιτυχώς και  τότε προκύπτει η ανάγκη να κάνουμε κάτι για τη  βιωσιμότητα του χρέους ,τότε θα μιλήσουμε και γι αυτό.

    Ο Γερμανός  αξιωματούχος εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι η συμφωνία είναι  εφικτή  μέχρι τα τέλη Απριλίου «Είμαι  αρκετά σίγουρος ότι θα φτάσουμε σε ένα φιλικό διακανονισμό. Δεν θα αντιμετωπίσουμε  πάλι φέτος την Ελληνική κρίση.»

    Αισιόδοξο για  γρήγορη λύση παραμένει και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου  αφού όπως λένε υπάρχει  μεγάλη προσέγγιση των  θεμάτων απ όλες τις πλευρές.



    ΣΧΟΛΙΑ