• Top Stories

    Σοκ. Κακουργηματικές πράξεις για Σταύρο Παπασταύρου;

    Αντώνης Σαμαράς & Σταύρος Παπασταύρου


    Σε ανωμοτί κατάθεση για κακουργηματικές πράξεις καλούνται την προσεχή εβδομάδα ο πρώην στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή. Καταλυτικά υπήρξαν νέα στοιχεία που έλαβαν οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, από της βρετανικές Παρθένες Νήσους τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της off shore εταιρίας STABRI Limited.

    Η εταιρία περιλαμβάνεται στη λίστα Lagarde  και οδήγησε στην καταβολή 3,3 εκατ. ευρώ από τον Σταύρο Παπασταύρου προκειμένου να σταματήσει η ποινική έρευνα σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρωμικού χρήματος. Ο κ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπυ Μιωνή.

    Η εισαγγελείς έλαβαν από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους 450 σελίδες που περιλαμβάνουν έγγραφα δικηγορικού γραφείου, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται στη σύσταση off shore εταιριών και emails που ενδέχεται να καταδείξουν ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας STABRI είναι ο Σταύρος Παπασταύρου.

    Όλα τα νέα στοιχεία έχουν σταλεί ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες του Σταύρου Παπασταύρου.

     

     

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/megalo-lathos-tou-stavrou-papastavrou/35677



    ΣΧΟΛΙΑ