• Top Stories

    Υπόθεση Σώρρα: Τον μήνυσε Έλληνας δημοσιογράφος από την Αμερική!


    Να διερευνηθεί εάν ο σχηματισμός “Ελλήνων Συνεύλευσις” του Αρτέμη Σώρρα δρα ως εγκληματική οργάνωση ζητά με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.

    Ο μηνυτής στρέφεται σε βάρος του Σώρρα και ενός συνεργάτη του και ζητά μεταξύ άλλων την ποινική τους δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες.

    Ο δημοσιογράφος, που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ, επικαλείται την αθωωτική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία όπως λέει “έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Τα μέλη στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον “όρκο του πολεμιστή” και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας η ετήσιας συνδρομής από 5 έως 50 ευρώ.”

    Στη μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζεται επίσης ότι το φαινόμενο Σώρρα “είναι ένα φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας. Αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων.Το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το έχει επιβεβαιώσει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν.”

    Ο Αλ. Στεφανόπουλος αναφέρεται στη μήνυσή του σε πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πολιτειακών παραγόντων για ελλιπή αντιμετώπιση από την πλευρά τους, που οδήγησαν στην εξάπλωση του φαινομένου Σώρρα.



    ΣΧΟΛΙΑ