• Ελλάδα

    Υπόθεση Novartis: Κυβερνητική γκάφα και στροφή 180 μοιρών;

    Τσίπρας


    Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση είχαν τέτοια… πρεμούρα να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους την υπόθεση Novartis που δεν πρόφτασαν να σκεφτούν πώς θα χειριστούν το θέμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντικρουόμενες δηλώσεις και μία γενικότερη σύγχυση που μετατρέπει αυτό που αρχικά φαινόταν σαν προνομιακό για το Μαξίμου πεδίο αντιπαράθεσης, σε… πεδίο δόξης λαμπρόν για γκάφες.

    Το μπαράζ συσκέψεων στο Μαξίμου και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα συνεχίζεται με τη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Η νευρικότητα στις τάξεις της Κουμουνδούρου είναι έκδηλη, καθώς οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί του “μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως ελληνικού κράτους” ανέβασαν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, ενώ η πλήρης υιοθέτηση της δικογραφίας ως… θέσφατου από την κυβέρνηση και η βιασύνη του ΣΥΡΙΖΑ να προδικάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης έχουν ουσιαστικά συνδέσει το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης με την υπόθεση αυτή, και άρα αυτή η σοβαρή εμπλοκή της κυβέρνησης στην υπόθεση της Novartis μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ καθώς οι ισχυρισμοί των προστατευόμενων μαρτύρων καταρρίπτονται, ενώ τα αδικήματα που καταλογίζονται πιθανότατα έχουν πια παραγραφεί.

    Για να απεμπλακεί η κυβέρνηση από την υπόθεση, το σενάριο που προωθείται είναι να… επιστραφεί από τη Βουλή η δικογραφία στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση των αδικημάτων που δεν έχουν παραγραφεί, και άρα η άποψη ότι η δικογραφία πρέπει να εξεταστεί σε Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή φαίνεται τώρα να χάνει έδαφος. Από την άλλη, βέβαια, αν γίνει αυτό η κυβέρνηση θα εγκαταλείψει πρακτικά τα όποια πολιτικά οφέλη θα μπορούσε να εισπράξει από την υπόθεση αυτή, ενώ η… κωλοτούμπα με το “πήγαινε-έλα” της δικογραφίας αναπόφευκτα θα τη στιγματίσει επικοινωνιακά.

    Ενδεικτικό του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση είναι ότι από τις μέχρι τώρα συσκέψεις δεν έχει προκύψει καμία απόφαση και δεν έχει υπάρξει έστω μία δήλωση ή μία διαρροή από το τι συζητήθηκε σε αυτές τις συσκέψεις. Περισσότερες ζυμώσεις για το θέμα αυτό αναμένεται να γίνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, και ενδεχομένως η όποια απόφαση να ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκληρό ροκ! ΝΔ: «Πολωνοποιείτε» την πολιτική ζωή – Μαξίμου: «Αυτοεξευτελίζεστε»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεργάτες Αντ. Σαμαρά: Η απάντηση του FBI επιβεβαιώνει την σκευωρία της κυβέρνησης
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Στουρνάρας: Με εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis για να με διώξουν από την ΤτΕ



    ΣΧΟΛΙΑ