• Πολιτική

    Συνεργάτες Αντ. Σαμαρά: Η απάντηση του FBI επιβεβαιώνει την σκευωρία της κυβέρνησης

    • NewsRoom
    antonis samaras

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς


    Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, την οποία κατηγορεί πως σε συνεργασία με την εισαγγελέα Ελένη Τουλοπάκη προσπαθεί με μεθοδεύσεις να πετάξει λάσπη σε πολιτικούς αντιπάλους, εξαπολύει η πλευρά του Αντ. Σαμαρά, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τα έγγραφα του FBI που περιέχονται στη δικογραφία που κατατέθηκε στην Βουλή.

    Στην δικογραφία περιέχονται δύο έγγραφα από το FBI. Το πρώτο από τα οποία δεν αναφέρεται σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο, παρά μόνο μια έμμεση αναφορά στον Γ. Στουρνάρα, ως σύζυγο της Λίνας Νικολοπούλου, σε αναφορά για τη επαγγελματική συνεργασία της εταιρείας της με την Novartis. Στο δεύτερο από αυτά, το οποίο αποτελεί απάντηση σε αίτημα της εισαγγελέως Ελ. Τουλουπάκη, αναφορικά με το αν υπάρχουν στοιχεία για τους πολιτικούς που καταγγέλλουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα, γίνεται αναφορά σε επτά μόνο από τα δέκα ονόματα, καθώς αποτελούσαν πρόσωπα που λάμβαναν πολιτικές αποφάσεις την περίοδο που εξετάζεται, αλλά χωρίς να προκύπτει κανένα στοιχείο για χρηματισμό τους.

    Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις κάνουν λόγο για «σκευωρία» και «γελοιότητα» της κυβέρνησης που αποκαλύπτεται και για «διατεταγμένη μεθόδευση».

    Όπως αναφέρουν, με το έγγραφο «επιβεβαιώνει η διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει».

    Συγκεκριμένα οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ δηλώνουν:

    «Η σκευωρία και η γελοιότητα της κυβέρνησης και των συνεργών της αποκαλύπτεται καθημερινά.

    Η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από το FBI να στείλει ό,τι στοιχεία είχε για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα. Το FBI έστειλε ό,τι στοιχεία γνώριζε από τη δική του έρευνα, στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού.

    Μετά από λίγες εβδομάδες η κ. Τουλουπάκη ζητάει και πάλι από το FBI αν θα μπορούσε τα στοιχεία που της είχαν ήδη στείλει, να τα συσχετίσει στην έρευνα για 7 πολιτικούς μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Το FBI της δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά στα οποία εξακολουθεί και πάλι να μην υπάρχει καμία αναφορά, άμεση ή έμμεση, στον Αντώνη Σαμαρά.

    Το μόνο που επιβεβαιώνει επομένως το έγγραφο του FBI, είναι ότι από την Αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό.

    Επιβεβαιώνει όμως και την διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει.

    Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλυτώσουν!»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι αναφέρουν τα έγγραφα του FBI για πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα 



    ΣΧΟΛΙΑ