• Ελλάδα

    Η κόντρα Τσίπρα – Davutoglu στο Twitter και τα… εξαφανισμένα tweets

    Τσίπρας - Νταβούτογλου

    Τσίπρας – Νταβούτογλου


    Σε εξωτερική πολιτική μέσω… Twitter επιδόθηκαν Αλέξης Τσίπρας και Ahmet Davutoglu το βράδυ της Κυριακής, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να καυτηριάζει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και τον Τούρκο πρωθυπουργό να απαντά πως τέτοιες δηλώσεις δεν συνάδουν με το κλίμα της ημέρας.

    Σχολιάζοντας την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16 την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους».

    Στο λογαριασμό του Έλληνα πρωθυπουργού αναρτήθηκαν ακόμα τρία tweets σχετικά με τα όσα ανέφερε στον Ahmet Davutoglu κατά την τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής:

    Αυτά, βέβαια, στο λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα στα ελληνικά, καθώς τα αντίστοιχα tweets στον λογαριασμό του στα αγγλικά αναρτήθηκαν, αλλά αργότερα… εξαφανίστηκαν, λόγω των αντιδράσεων.

    Πάντως, την απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα την έδωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, επίσης μέσω Twitter, σχολιάζοντας πως οι αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού στους πιλότους δεν αρμόζουν στο πνεύμα της ημέρας και ζητώντας «να επικεντρωθούμε στη θετική μας ατζέντα».



    ΣΧΟΛΙΑ