• Top Stories

    Η παραίτηση του Davutoğlu και η ιντερνετική πλακίτσα του Erdoğan

    • NewsRoom


    Σε επίδειξη ισχύος προχώρησε για άλλη μια φορά ο Recep Tayyip Erdoğan ο οποίος με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Ahmet Davutoğlu απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δικαίως τον έχουν χαρακτηρίσει ως “σουλτάνο”. Μέσα σε πέντε ημέρες τον υποχρέωσε όχι μόνο να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού αλλά και να αποσυρθεί πλήρως από την πολιτική σκηνή. Έπειτα απ΄όλα αυτά έκανε και πλάκα δηλώνοντας ότι ήταν απόφασή του ίδιου του Νταβούτογλου να “αποστρατευθεί”.

    turkishpolit0

    Το θέμα ήρθε στο φως την Πρωτομαγιά όταν έκανε την εμφάνισή του ενα blog με τον τίτλο “Pelican Brief”. Ο συντάκτης του κειμένου υπογράφει ως «κάποιος που θα θυσίαζε την ψυχή του για τον ΑΡΧΗΓΟ» και επαναλαμβάνοντας τη λέξη “αρχηγός” 73 φορές εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Davutoğlu γράφοντας πως «ο τελευταίος προδότης – μια από τις περιπτώσεις που ένας από εμάς στράφηκε εναντίον μας – δεν είναι άλλος από τον Ahmet Davutoğlu. Διότι ο ΑΡΧΗΓΟΣ τον ευλόγησε πριν δύο χρόνια με τη θέση του πρωθυπουργού, έχοντας μόνο δύο όρους: “να μην συνεργαστεί με τη Δύση και τους Δούρειους ίππους της” και “να ευνοήσει την προώθηση του προεδρικού αξιώματος”.

    Τα δύο θέματα αυτά εκτιμάται ότι μαζί με την πρόθεση του Τούρκου Πρωθυπουργού να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους Κούρδους του ΡΚΚ (Kurdistan Workers’ Party), αποτέλεσαν την αφορμή για την καρατόμηση Davutoğlu ο οποίος αφενός καρπώθηκε την πρόσφατη συμφωνία για το προσφυγικό με την ΕΕ και αφετέρου αντιστάθηκε σφοδρά στην αλλαγή του Συντάγματος που ζητούσε ο Erdoğan προκειμένου ο Πρόεδρος να αποκτήσει ακόμα περισσότερες εξουσίες.

    Eπίσημα θα πέσει η αυλαία για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στις 22 Μαΐου όπου και θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Διαφάνειας (ΑΚΡ).

    Davutoglu and Erdogan

    Είναι τέτοια η ισχύς του Tayyip Erdoğan ωστέ ακόμα και στην απολογιστικού χαρακτήρα ομιλία του μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ ο Ahmet Davutoğlu δεν είπε ούτε μισή αρνητική κουβέντα για τον Τούρκο Πρόεδρο.

    “Η φιλία μου μαζί του δεν θα τελειώσει ποτέ. Από εμένα δεν θα ακούσετε κακή κουβέντα για τον Erdoğan” είπε ο Davutoğlu ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις 22 Μαΐου.

    tr6

    Υποστήριξε ότι εκπλήρωσε όλες τις υποσχέσεις που έδωσε ως πρωθυπουργός κάνοντας ειδική αναφορά για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. “Θα με ρωτήσετε τότε γιατί δεν είσαι ξανά υποψήφιος; και εγώ θα σας απαντήσω ότι δεν θέλω να έχω μια θέση μετά από παζάρια” συμπληρωσε ο απερχόμενος Τούρκος πρωθυπουργός.

    Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν παραιτείται από μέλος του κόμματος λέγοντας ότι “μέχρι τώρα ήμουν ο ηγέτης σας, τώρα θα είμαι ένας από εσάς”.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/o-koumparos-tou-karamanli-gia-tourkos-prothipourgos/42907

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/o-v-leventis-vlepi-proores-ekloges-stis-12-stis-19-iouniou/42918

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/i-evropei-sosialistes-apomononoun-to-pasok-gia-na-flertaroun-me-ton-tsipra/42790



    ΣΧΟΛΙΑ