• Ελλάδα

    Ποιος άλλος στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον Νίκο Παππά έχει IQ πάνω από 130;


    ** Τελώ σε σύγχυση. Παλιά, όταν κυβερνούσε το σκότος της Δεξιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι υπάρχει παρακράτος που πηγαίνει στις πορείες, φορώντας κουκούλες. Τα επεισόδια συχνά αποδίδονταν σε δυνάμεις που ζουν στις παρυφές της νομιμότητας, με τη στήριξη της αστυνομίας και των φορέων του συντηρητισμού. Θυμάμαι μάλιστα στο πρώτο Μνημόνιο, έλεγαν ότι οι φασαρίες στις συγκεντρώσεις ξεκινούν από άτομα που αποβιβάζονται ομαδόν από αστυνομικές κλούβες, πίσω από το Εθνικό Μουσείο. Τα έλεγαν αυτά, δεν τα έλεγαν; Μόνο εγώ τα θυμάμαι;

     *Χθες λοιπόν στα καλά καθούμενα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του indymedia ένα κάλεσμα για αντι-συγκέντρωση. Κάποιος καλούσε τους αναρχικούς να πάνε στο Σύνταγμα την ίδια ώρα με τους «παραιτηθείτε». Κάποιος δηλαδή ευελπιστούσε ότι οι διαδηλωτές της αρχικής συγκέντρωσης θα τρομάξουν και δεν θα πάνε ή αν πάνε ότι θα φάνε το ξύλο της χρονιάς τους από τους κουκουλοφόρους_ και δεν θα ανοίξουν ποτέ ξανά το στόμα για να διαμαρτυρηθούν. Αυτά είναι ασφαλίτικες τακτικές, θυμίζουν τη μαύρη νύχτα της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

    Μια παρένθεση, ας μου επιτραπεί. Ακούω συχνά να λένε ότι ο Λαμπράκης ήταν μαραθωνοδρόμος. Καμία σχέση, ήταν άλτης. Στο μήκος αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου. Κλείνει η παρένθεση.

     *Ασφαλώς διακρίνετε μια πληροφόρηση που δεν θα περιμένατε από εμένα. Από που κι ως που ξέρω εγώ για το indymedia. Μου το έμαθε μια φίλη, δεν θα σας πω ούτε το μικρό της όνομα. Είχε διοριστεί στην Ευρωβουλή αλλά πριν πιάσει τις θεσμικές καρέκλες, έκανε αγώνα στα Εξάρχεια. Στα νιάτα της ήταν αναρχική. Το λέω έτσι επειδή τότε που εκείνη τα έσπαγε, δεν είχε επινοηθεί ο όρος «αντιεξουσιαστές». Είχαμε έναν έρωτα που δυστυχώς δεν εκφράστηκε ποτέ σωματικά. Τώρα, έχοντας γεμίσει το βιογραφικό της με πλατεία Εξαρχείων και Βρυξέλες, ζει όπως κι εγώ, από ενοίκια. Τεκμηριώνει όμορφα την ιδεολογία της τεμπελιάς.

     *Κάτι ακόμα για το «παραιτηθείτε». Είναι απίστευτα φτηνό να απεργεί το μετρό και ο ηλεκτρικός και μάλιστα να το ανακοινώνουν γνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο γεγονός αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική. Έχω την αίσθηση, χωρίς να μπορώ να το τεκμηριώσω, ότι εκείνος που προσπάθησε να οργανώσει την αντι-συγκέντρωση ταυτίζεται με τον εμπνευστή της απεργίας στα μέσα μεταφοράς. Σταματήστε να λέτε για τον Νίκο Παππά και να τα αποδίδετε όλα σε αυτόν. Δεν μπορεί όλα τα τα σκέφτεται ένας, είναι σαν να παραδέχεστε ότι εκεί μέσα υπάρχει μόνο ένας με μυαλό. Είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος άλλος θα έχει δείκτη ευφυίας άνω του 130.

     ** Ένα έχω να σας πω, ραντεβού στα κοκτέιλάδικα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/53529-2/53529

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/mastigio-ke-karoto-alexiadi-stous-forologoumenous-gia-kataschesis-ke-perissoteres-dosis-enfia/53463



    ΣΧΟΛΙΑ