• LIFE&STYLE

    Μια νέα έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά: Οι άντρες είναι πιο έξυπνοι!

    άντρας


    Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μια νέα έρευνα, η οποία, όμως, θεωρείται αμφιλεγόμενη! Οπότε τα αποτελέσματα που θα δείτε παρακάτω, παρόλο που μπορεί να σας ευχαριστήσουν στην περίπτωση που είστε άντρες και να σας στεναχωρήσουν εάν είστε γυναίκες, μην τα πάρετε και τοις μετρητοίς!

    Το πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, λοιπόν, διενήργησε μια έρευνα σχετικά με τον αντρικό εγκέφαλο και τον δείκτη νοημοσύνης. Τα αποτελέσματά της ήταν αρκετά ενδιαφέροντα, αλλά -επαναλαμβάνουμε!- αμφιλεγόμενα. Η μελέτη έδειξε πως οι άντρες είναι εξυπνότεροι από τις γυναίκες, καθώς έχουν περίπου τέσσερις μονάδες υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (IQ), κάτι το οποίο οφείλεται στο ότι έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο.

    Πιο συγκεκριμένα, οι μαγνητικές τομογραφίες που έκαναν στους συμμετέχοντες, έδειξαν πως οι άντρες διαθέτουν κατά μέσο όρο 14% μεγαλύτερο εγκέφαλο, ενώ οι ερευνητές τόνισαν πως γενικότερα το μεγαλύτερο μέγεθος εγκεφάλου ισοδυναμεί με περισσότερη εξυπνάδα, ασχέτως φύλου.

    Το IQ, δηλαδή ο δείκτης νοημοσύνης ή ευφυΐας είναι ούτως ή άλλως κάτι αμφιλεγόμενο στην επιστήμη. Πολλοί είναι οι μελετητές που υποστηρίζουν πως η συναισθηματική νοημοσύνη είναι πιο ισχυρή και μπορεί να δείξει το ποιος είναι πιο έξυπνος. Αν ισχύει τελικά κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα οι γυναίκες είναι εξυπνότερες μιας και είναι πιο “προικισμένες” στη συναισθηματική νοημοσύνη!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιδού η ερώτηση που δεν πρέπει να κάνουν οι άντρες στις γυναίκες μετά το σεξ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως… Η φωνή του/της συντρόφου σας μπορεί να αποκαλύψει αν σας απατά!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απαντήστε σε αυτές τις 15 ερωτήσεις για να δείτε αν η σχέση σας θα διαρκέσει



    ΣΧΟΛΙΑ