• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Άγγελα Μέρκελ : Δεν γλιτώσαμε την Ελλάδα από το Grexit για να την αφήσουμε στο χάος ένα χρόνο αργότερα

    • NewsRoom


     

    Για υποστήριξη της Ελλάδας, φαίνεται να μιλάει πλέον η Άγγελα Μέρκελ μιλώντας για το προσφυγικό πρόβλημα που πλήττει όλη την Ευρώπη. Η ίδια επισήμανε ακόμη ότι δεν γίνεται κάποιες χώρες να κλείνουν τα σύνορα τους αυθαίρετα και άλλες να υποφέρουν. Σύμφωνα με στοιχεία το ΑΠΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες και στην Αυστρία, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, τονίζοντας την στενή συνεργασία που έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι με την απόφαση της Αυστρίας να δέχεται μόνο 80 πρόσφυγες την ημέρα, δημ,ιουργήθηκε τοπ τεράστιο πρόβλημα που βλέπουμε αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Αν δει κανείς τις εικόνες από την Ελλάδα, συνέχισε η Καγκελάριος ” συνέβη ακριβώς αυτό που έπρεπε να φοβόμαστε, ότι μια χώρα παραμένει με τα προβλήματα και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε”.

    Ωστόσο, ο Αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν πρόθυμη για συζήτηση για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης προσφυγικής ροής, αλλά ότι η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρθηκε μόνο για το πως θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες στην Κεντρική Ευρώπη το συντομότερο δυνατό.

    Τέλος η Καγκελάριος επίσης τόνισε την αναγκαιότητα της συνάντησης των μεγάλων κρατών για συζήτηση, καθώς όπως δήλωσε συγκεκριμένα ” δεν κρατήσαμε την Ελλάδα στο ευρώ για να εγκαταλείψουμε μετά μια χώρα που ανήκει στην Ευρωζώνη και στην Σένγκεν και έχει πολλά προβλήματα- και θεωρώ ότι κανονικά η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ήδη τώρα 50.000 θέσεις στέγασης, αυτό δεν το κατάφεραν και δεν είναι καλό- αλλά αυτή τη χώρα δεν μπορούμε τώρα να την εγκαταλείψουμε. Ολοκληρώνοντας τονίζει ότι ” ακριβώς για να μην είναι η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες και κανένας να μην την βοηθά, θα συζητήσουμε την επόμενη Δευτέρα για αυτό το θέμα και όπως είπα είμαι με την Ελλάδα σε στενότατη επαφή”.



    ΣΧΟΛΙΑ