• Ελλάδα

    Αυξάνονται σταθερά τα θύματα της γρίπης

    • NewsRoom
    άρρωστη

    Γυναίκα με γρίπη


    Δεκαεπτά άτομα έχουν χάσει, μέχρι στιγμής φέτος, τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία. Συγκεκριμένα, από το τέλος φθινοπώρου έως και τις αρχές Μαρτίου, έχουν καταγραφεί 73 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 71 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Από τα 73 άτομα που νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομείο, υπέκυψαν τα 17.

    Πρόκειται για 12 άνδρες και 5 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 30 έως 87 έτη, μέση ηλικία 62,6 έτη. Από το σύνολο των 17 ασθενών που απεβίωσαν κανένας δεν είχε εμβολιαστεί για τη γρίπη. Σημειώνεται ότι τα 15 (88,2%) από τα 17 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, νοσηλεία σε ΜΕΘ χρειάστηκαν 48 άνδρες και 23 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 86 έτη. Από τα 71 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 10 (14%). Σημειώνεται ότι τα 54 (76,1%) από τα 71 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη και εξ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 10 (18,5%).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απιστία: Οι πιο «άτακτες» γυναίκες με βάση το επάγγελμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Θεριεύει» η ιλαρά: Ρεκόρ κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ