• Διεθνής πολιτική

    Ζαπορίζια: Διεκόπη η σύνδεση του σταθμού με την κύρια γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας

    • NewsRoom


    Η σύνδεση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, με την τελευταία εναπομείνασα κύρια εξωτερική γραμμή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας διεκόπη εκ νέου, ωστόσο ο σταθμός συνεχίζει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο μέσω μιας εφεδρικής γραμμής, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

    Οι εμπειρογνώμονες πυρηνικής επιτήρησης του ΟΗΕ που βρίσκονται στον πυρηνικό σταθμό ενημερώθηκαν από το ουκρανικό προσωπικό που τον λειτουργεί, παρότι βρίσκεται υπό την κατοχή των ρωσικών στρατευμάτων, ότι η τέταρτη επιχειρησιακή γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος 750 Kilovolt της μονάδας είναι εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι έχει ήδη διακοπεί η σύνδεση με τρεις άλλα κύριες γραμμές.

    Ωστόσο, οι ειδικοί του ΔΟΑΕ ενημερώθηκαν ότι μια εφεδρική γραμμή που συνδέει την εγκατάσταση με έναν κοντινό θερμοηλεκτρικό σταθμό συνεχίζει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο. Αυτή η εφεδρική γραμμή μπορεί επίσης να παρέχει εφεδρική ισχύ και στον ίδιο τον σταθμό εάν χρειαστεί, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Διαβάστε επίσης

    Welt: Ευρεία προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων δυτικά του Ντνίπρο

    Ακραία μέτρα στη Βρετανία: Όχι μαγείρεμα μετά τις 8μμ και τρεις ημέρες σχολείο

    DW: Η Ιταλία ετοιμάζεται για τον χειμώνα



    ΣΧΟΛΙΑ