• Διεθνής πολιτική

    Welt: Ευρεία προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων δυτικά του Ντνίπρο

    • NewsRoom
    Εικόνα από την πόλη Μπούκα στην Ουκρανία (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Στο νότο, η Ουκρανία έχει εξαπολύσει μαζική αντεπίθεση σε τρεις άξονες, σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει η Welt. Το Λονδίνο υποψιάζεται ότι αυτό αιφνιδίασε τους Ρώσους από τακτική αιφνιδιασμό. Εν τω μεταξύ, οι Πράσινοι επιβεβαιώνουν τη σκληρή τους γραμμή απέναντι στη Μόσχα και θέλουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με περισσότερα όπλα. Περισσότερα στο live ticker.

    Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, η Ουκρανία προωθεί επί του παρόντος μια ευρεία προέλαση σε τρεις άξονες δυτικά του ποταμού Ντνίπρο στην αντεπίθεσή της στην περιοχή της Χερσώνας στα νότια της χώρας. Αν και η επίθεση αυτή έχει περιορισμένους άμεσους στόχους, πιθανώς αιφνιδίασε τους Ρώσους από τακτική αιφνιδιασμό, ανέφερε σήμερα μια σύντομη έκθεση του Υπουργείου Άμυνας στο Λονδίνο. Αυτό θα αποκάλυπτε υλικοτεχνικές ελλείψεις και αδυναμίες στη διεξαγωγή της ρωσικής επίθεσης. Οι Ρώσοι διοικητές θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν σε ποια περιοχή θα επικεντρωθούν όσον αφορά τις προμήθειες και τα εφεδρικά στρατεύματα, αναφέρεται.

    Από την έναρξη του ρωσικού επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας στα τέλη Φεβρουαρίου, η βρετανική κυβέρνηση δημοσιεύει τακτικά πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών για την πορεία του. Η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για στοχευμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

    Διαβάστε επίσης

    Ακραία μέτρα στη Βρετανία: Όχι μαγείρεμα μετά τις 8μμ και τρεις ημέρες σχολείο

    DW: Η Ιταλία ετοιμάζεται για τον χειμώνα

    Σουλεϊμάν Σοϊλού: «Θέλουμε να ξηλώσουμε τις ΗΠΑ – Αν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση PKK»



    ΣΧΟΛΙΑ