• Διεθνής πολιτική

    Ακραία μέτρα στη Βρετανία: Όχι μαγείρεμα μετά τις 8μμ και τρεις ημέρες σχολείο

    • NewsRoom


    Η Βρετανία από την Δευτέρα θα έχει νέο πρωθυπουργό με επικρατέστερη υποψηφιότητα εκείνη της Λιζ Τρας. Τα σενάρια για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης έχουν γίνει εφιαλτικά. Την ίδια ώρα οι ειδικοί επιμένουν ότι θα χρειαστεί αιματηρή οικονομία ενέργειας.

    Σύμφωνα με την MailOnline ένα από τα σενάρια είναι η χρήση ηλεκτρικών συσκευών σε συγκεκριμένες ώρες και όχι τις ώρες αιχμής, κάτι που αν πραγματοποιηθεί θα επηρέαζε σημαντικά την οικογενειακή καθημερινότητα και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

    Στο δημοσίευμα αναφέρονται συγκεκριμένες συστάσεις:

    • Χρήση πλυντηρίων και φούρνων στα νοικοκυριά από τις 14:00 έως τις 20:00.
    • Τριήμερη εβδομάδα στα σχολεία ή συνδυασμός μαθημάτων στα σχολεία για να μειωθεί ο αριθμός των τάξεων που χρειάζονται θέρμανση
    • Μέτρα στα γηροκομεία απορρόφηση του κόστους, όπως μείωση των επιλογών στο μενού, λιγότερη χρήση πλυντηρίων ρούχων και ο περιορισμός της ψυχαγωγίας
    • Περιορισμός παραγωγής στη βαριά βιομηχανία
    • Κλείσιμο των παμπ στις 21:00. Σβήσιμο φώτων στους δήμους

    Τα σενάρια περιλαμβάνουν ακόμα και το -ήδη επιβαρυμένο, υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο βρετανικό ΕΣΥ, που δεν θα μπορέσει να αντέξει την πίεση, αν η κυβέρνηση δεν παρέμβει για να περιορίσει τις ανατιμήσεις στην ενέργεια. Μία από τις προβλέψεις, που αναφέρει η MailOnline, κάνει λόγο για μεγαλύτερους χρόνους αναμονής στην περίθαλψη.

    Διαβάστε επίσης

    ΥΠΕΞ για τουρκικές απειλές: “H Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία στον κατήφορο δηλώσεων και απειλών”

    DW: Η Ιταλία ετοιμάζεται για τον χειμώνα

    Σουλεϊμάν Σοϊλού: «Θέλουμε να ξηλώσουμε τις ΗΠΑ – Αν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση PKK»



    ΣΧΟΛΙΑ