ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε συνεδρίαση της επιτροπής για την τουρκική Αμυντική Βιομηχανία υπό την προεδρία του Ερντογάν αποφασίστηκε σήμερα να προχωρήσει η μαζική παραγωγή τριών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας καθώς και των βαλλιστικών πυραύλων Tayfun.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πρόσφατα ότι οι πύραυλοι Tayfun θα έχουν βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων.
Η επιτροπή έλαβε αποφάσεις για 25 σημαντικά προγράμματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή άναψε το πράσινο φως για τη μαζική παραγωγή αντιαεροπορικών πυραύλων Siper, Hisar και Sungur, αντιπλοϊκών Atmaca, καθοδηγούμενων από λέιζερ Karaok και πυραύλων αέρος-αέρος Gokdogan και Bozdogan.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως προκειμένου η Τουρκία να αποκτήσει μια «πλήρως ανεξάρτητη» αμυντική βιομηχανία, οφείλει να επενδύσει στην εγχώρια ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας που σήμερα η χώρα υποχρεώνεται να προμηθεύεται από το εξωτερικό.
Διαβάστε επίσης:
FT: Η Ρωσία κατάσχεσε περιουσιακά στοιχεία 1 δισ. δολαρίων του Όλεγκ Ντεριπάσκα
ΗΠΑ: «Η συμφωνία του 2015 με το Ιράν είναι νεκρή» εμφανίζεται να λέει ο Μπάιντεν
Λούλα – Πούτιν: Τηλεφωνική επικοινωνία για την ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Κούγκι και το Ζάλογγο, η Ζωή στα χαρακώματα, η πρόεδρος Μαρία, η καρέκλα του Ανδρουλάκη και η γλύκα της εξουσίας
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.