ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τουλάχιστον 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με προσωρινό επίσημο απολογισμό που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.
Ο προηγούμενος απολογισμός του ρωσικού υπουργείου Υγείας έκανε λόγο για 140 νεκρούς. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, 80 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών. Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε.
Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, το Κρεμλίνο θεωρεί πως για το μακελειό ευθύνονται ισλαμιστές τρομοκράτες που συνδέονται κατά κάποιον τρόπο με την Ουκρανία ή με συμμάχους της στη Δύση, χωρίς να έχουν παρουσιάσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυτόν τον ισχυρισμό.
Οι ρωσικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Τατζικιστάν.
Διαβάστε επίσης
Μπλίνκεν: Επίσκεψη σε Γαλλία και Βέλγιο την ερχόμενη βδομάδα
Ζελένσκι: Επιθεώρησε γραμμές άμυνας στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας
Κοινό ευρωπαϊκό πτυχίο για όλους τους φοιτητές, προτείνει η Κομισιόν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πράσινα τιμολόγια Μαΐου: Από την ΕΛΙΝ η χαμηλότερη τιμή στα 12,2 λεπτά/κιλοβατώρα – Οι τιμές των προμηθευτών
- Alpha Bank: Στις 21 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για το μέρισμα 70,26 εκατ. ευρώ
- Τι θα κάνει τώρα η μετοχή της Πειραιώς, η έξυπνη κίνηση Ψάλτη, τα νέα deals του Εξάρχου, το σοκ για τον Ευμορφίδη, το «ναυάγιο» του εφοπλιστή Οικονόμου, ο Δαγούμας και η πλατινομαλούσα νεαρά και η βάφτιση του JJC στο Capri
- Δριτσάνος (Schneider Electric): «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος δεδομένων» – Οι συνεργασίες, οι επενδύσεις και οι προκλήσεις
