Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βλέπει πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας με το Ιράν.

Ο Τραμπ εκτίμησε ότι υπάρχει η δυνατότητα «να αξιοποιηθούν τα σημαντικά επιτεύγματα που έχουν επιτύχει οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) και ο αμερικανικός στρατός, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του πολέμου μέσω μιας συμφωνίας — μιας συμφωνίας που θα διαφυλάσσει τα ζωτικά μας συμφέροντα», ανέφερε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

1

Νωρίτερα, το Axios είχε αναφέρει πως ο Νετανιάχου είχε συνομιλίες και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς. Οι δύο τους συζήτησαν τις προσπάθειες για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Ιράν.

Η πηγή του Axios ανέφερε ότι οι δυο τους συζήτησαν επίσης τα στοιχεία μιας πιθανής συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν.

Διαβάστε επίσης

Τραμπ για Ιράν: Τους δίνω πέντε μέρες, ελπίζω να φτάσουμε σε επωφελή συμφωνία για όλους

Axios: Πιθανή συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν αυτή την εβδομάδα

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την ΕΕ για σοβαρή ενεργειακή κρίση αν δεν χαλαρώσουν οι «πράσινοι» κανόνες