ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ένα χυδαίο παραλήρημα προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του κυβερνώντος ΑΚΡ, για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.
Δεν δίστασε να μιλήσει για… εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η χώρα μας «μετατρέπει σε νεκροταφείο τη Μεσόγειο».
Η προκλητική αυτή ρητορική θύμισε το προ ολίγων μηνών ψευδές αφήγημα της Άγκυρας που ήθελε τους Έλληνες να… βουλιάζουν τις βάρκες με τους μετανάστες.
Ο Τσελίκ δεν δίστασε, αυτήν τη φορά, να προχωρήσει σε πλήρη διαστρέβλωση των γεγονότων, υποστηρίζοντας τα εξής: «Οι ενέργειες της ελληνικής ακτοφυλακής θα πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
«Η ελληνική ακτοφυλακή προσπαθούσε να σπρώξει βάρκα μεταναστών με 600 άτομα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Θα πρέπει να υπάρξει διεθνής έρευνα και παρατήρηση» ήταν ακόμη τα προκλητικά λόγια του Τσελίκ.
Δεν περιορίστηκε σε αυτούς, μόνον, τους ψευδείς ισχυρισμούς ο Τσελίκ αλλά υποστήριξε ακόμη: «Οι βάρκες βουλιάζονται και οι μετανάστες πεθάνουν. Οι ενέργειες της ελληνικής ακτοφυλακής θα πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Πρόκειται για μια προσπάθεια να σκοτωθούν άνθρωποι. Η ελληνική ακτοφυλακή μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών μπροστά στα μάτια όλων μας. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν».
Επίθεση σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τα F-16
Ο Ομέρ Τσελίκ εξαπέλυσε απειλές κατά των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στο ζήτημα των F-16.
Ο εκπρόσωπος του AKP προειδοποίησε: «Αν επιχειρούν να εφαρμόσουν έμμεσο ή άμεσο εμπάργκο στην Τουρκία, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα παρά να απειλούν την κοινή ασφάλεια. Δεν πρέπει να κατηγορούν την Τουρκία αν θα επιχειρήσει να ψάξει εναλλακτικές αφού προσπαθούν να εμποδίσουν έμμεσα η άμεσα να προμηθευτεί οπλικά συστήματα για την εθνική της ασφάλεια.
Αυτά εμείς τα θέλουμε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για την κοινή ασφάλεια. Η Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος. Δεν θα αποφασίσουμε για την εθνική μας ασφάλεια, σύμφωνα με τα καπρίτσια κάποιων γερουσιαστών που έχουν σχέση με κάποια λόμπι».
«Για τις ανάγκες τις Αεροπορίας μας και τις άλλες ανάγκες μας, δεν υπάρχει καμία αντικειμενική στάση των γερουσιαστών. Αυτό είναι μια κακομαθημένη στάση που φέρνει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε.
Αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο αίτημα της Σουηδίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας πως «δεν είναι αρκετό η Σουηδία να βγάζει νόμους, πρέπει να δούμε και την εφαρμογή».
Ειδικότερα, είπε: «Όσοι θέλουν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να δείχνουν και πράξεις.. Δεν είναι αρκετό η Σουηδία να βγάζει νόμους , πρέπει να δούμε και την εφαρμογή. Μέχρι σήμερα Δεν μας έδωσαν μέλη που είχαν σχέση με την τρομοκρατία, αλλά με ναρκωτικά. Κάποιοι εφαρμόζουν έμμεσα και άμεσα εμπόδια και εμπάργκο στο ΝΑΤΟ. Κανένας δεν πρέπει να κατηγορεί την Τουρκία σε περίπτωση που θα ψάξει εναλλακτικές. Είμαστε κυρίαρχο κράτος. Δεν θα αποφασίσουμε για την εθνική μας ασφάλεια σύμφωνα με τα καπρίτσια κάποιων γερουσιαστών».
«Αυτό είναι μια κακομαθημένη στάση που προκαλεί κίνδυνο και στην ασφάλεια το ΝΑΤΟ» κατέληξε.
Διαβάστε επίσης:
ΝΔ: Ο Τσίπρας επαίρεται για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια και την Ειδομένη
Χρηματιστήριο: Υψηλό 10 μηνών η Ιντρακάτ, προς 1 δισ. κεφαλαιοποίηση η Aegean
Ναυάγιο Πύλου: 14 συλλήψεις στο Πακιστάν για το κύκλωμα διακίνησης
──────────────────
Εκλογές 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καιρός: Με νεφώσεις και τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα
- Ιράν: Νέος Ανώτατος Ηγέτης ο γιος του Χαμενεΐ, Μοτζτάμπα – Ομοβροντία πυραύλων εναντίον του Ισραήλ – Νέα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν (Live upd)
- Ιστορικό άλμα 30% στις τιμές πετρελαίου – Γκρεμίζονται οι αγορές σε Τόκιο -6,7% και Κορέα -7%, βουτιά πάνω από 3% στα futures του Dax
- Winners & Losers: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του μήνα που πέρασε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.