• Διεθνής πολιτική

    Λιζ Τρας: “Η ύφεση στη Βρετανία δεν είναι αναπόφευκτη”

    • NewsRoom
    Λιζ Τρας

    Λιζ Τρας


    Η Λιζ Τρας υποστηρίζει, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Sun και δημοσιεύεται σήμερα, ότι η ύφεση «δεν είναι αναπόφευκτη» και ότι είναι εφικτό «να αδράξουμε ευκαιρίες». «Ακούμε πολύ συχνά ότι θα υπάρξει ύφεση», αναφέρει η Τρας και συμπληρώνει «Δεν νομίζω ότι είναι αναπόφευκτη». «Μπορούμε να αδράξουμε ευκαιρίες εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», υπογραμμίζει.

    Ακόμη, η Λιζ Τρας προβάλλει στις δημοσκοπήσεις ως το μεγάλο φαβορί απέναντι στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία.

    Η στρατηγική της Τρας πάνω στο φορολογικό

    Όπως λέει η ίδια, φιλοδοξεί να ηγηθεί μιας «επανάστασης για τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες». Και υπερθεματίζει, λέγοντας: «Γιατί να μην προέρχεται από τη Βρετανία το επόμενο Google ή το επόμενο Facebook; Γιατί να μην είναι μια βρετανική εταιρεία;»

    Η Τρας υπόσχεται τεράστιες φοροελαφρύνσεις, ενώ ο αντίπαλός της στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον θέλει πρώτα να μειώσει τον πληθωρισμό που αποδυναμώνει τα βρετανικά νοικοκυριά.

    Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος έχουν προθεσμία έως τις 2 Σεπτεμβρίου προκειμένου να επιλέξουν με επιστολική ψήφο τον νέο ηγέτη τους. Ο διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Ηγέτες των ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συζήτησαν για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις

    Απέπλευσαν ακόμα τέσσερα πλοία με σιτηρά από την Ουκρανία

    Σολτς: “Ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο για παράλογους λόγους”



    ΣΧΟΛΙΑ