Διεθνής πολιτική

Κύπρος: Την Ικανοποίηση του εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών για τη νέα έκδοση πενταετούς ομολόγου έναντι €1 δισ.

  • NewsRoom

Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπ. Οικονομικών Κύπρου


Την ικανοποίησή του εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης για τη νέα έκδοση πενταετούς ομολόγου έναντι 1 δισ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πετρίδης αναφέρει: «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εξαιρετικά επιτυχημένη νέα έκδοση 5ετούς ομολόγου έναντι 1 δισ. ευρώ. Παρόλο που η τελική τιμολόγηση θα καθοριστεί αργότερα μέσα στην ημέρα, αναμένουμε ότι θα κυμανθεί περίπου στο 0,05%-0,06% ετησίως. Πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει επιτευχθεί ποτέ για 5ετή διάρκεια στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Έχει επιτευχθεί υπερκάλυψη 8 φορές το ποσό που ζητήθηκε. Η συνολική προσφορά έχει φτάσει τα 8 δισ. ευρώ, γεγονός που, σε συνδυασμό με την ενδεικτική απόδοση, δείχνει ότι σε αυτή τη δύσκολη διεθνή οικονομική κατάσταση, λόγω της πανδημίας, οι διεθνείς αγορές εξακολουθούν να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυπριακή οικονομία και στις πολιτικές της. Σε μια εποχή που η κρίση έχει επηρεάσει σοβαρά μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας, η έκδοση αυτού του ομολόγου ενισχύει τη ρευστότητα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης ήταν, και παραμένει, να διασφαλίσει τα απαραίτητα πυρομαχικά, τα οποία θα μας επιτρέψουν να στηρίξουμε το κράτος πρόνοιας και το σύστημα υγείας μέχρι να ανακάμψει η οικονομία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δημοσιονομική βιωσιμότητα», καταλήγει ο κο. Πετρίδης.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνος Πετρίδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Σε περιπέτειες η χώρα αν δεν ψηφιστεί o αναθεωρημένος προϋπολογισμός

Κύπρος: Για πρώτη φορά στην ιστορία η Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό

Νίκος Αναστασιάδης: Βαθιά απογοήτευση για την πρωτοφανή απόρριψη του κρατικού προϋπολογισμού από την Βουλή των Αντιπροσώπων

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ