• Πολιτική

    Κύπρος: Για πρώτη φορά στην ιστορία η Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό

    • NewsRoom


    Σε μια κατάσταση που δεν έχει ξαναβρεθεί καμία άλλη κυβέρνηση στην Κυπριακή Δημοκρατία στην 60χρονη ιστορία της χώρας μπήκε το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021.

    Με  24 ψήφους υπέρ και 29 κατά, ο προϋπολογισμός του 2021 δεν κατέστη εφικτό να λάβει την απαραίτητη συναίνεση από την Βουλή των Αντιπροσώπων με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

    Υπέρ του προϋπολογισμού, ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ (18), του Κινήματος Αλληλεγγύη (2), της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων (2) και του ΕΛΑΜ (2).

    Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ (16), του ΔΗΚΟ (6), της ΕΔΕΚ (3), της Συμμαχίας Πολιτών (1), των Οικολόγων (2) και η ανεξάρτητη βουλευτής ‘Αννα Θεολόγου.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Βουλή τώρα θα κληθεί να ψηφίσει τα πρώτα δωδεκατημόρια Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα εντάχθηκε ως τελευταίο θέμα στην ημερήσια ατζέντα για απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που εξουσιοδοτεί τη διενέργεια δαπάνης από τον λογαριασμό του Πάγιου Ταμείου για την χρήση του μηνός Ιανουαρίου 2021. Όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθηθεί η λογική των δωδεκατημορίων, δηλαδή οι δαπάνες ανά μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Αναστασιάδης: Βαθιά απογοήτευση για την πρωτοφανή απόρριψη του κρατικού προϋπολογισμού από την Βουλή των Αντιπροσώπων

    Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Κατά 79% μειώθηκαν τα NPEs

    Κύπρος: Στο δεύτερο μισό του 2021 οι ερευνητικές γεωτρήσεις των εταιρειών που έχουν λάβει άδεια



    ΣΧΟΛΙΑ