• Διεθνής πολιτική

    Νίκος Αναστασιάδης: Βαθιά απογοήτευση για την πρωτοφανή απόρριψη του κρατικού προϋπολογισμού από την Βουλή των Αντιπροσώπων

    • NewsRoom
    ΟΗΕ: Συμφωνία Αναστασιάδη-Τατάρ για εισαγωγή δικτύου 5G στην Κύπρο

    Νίκος Αναστασιάδης


    Την βαθιά του θλίψη και απογοήτευση για την καταψήφιση του Προϋπολογισμού του 2021, αλλά και την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει οι πολίτες να πληρώσουν το κόστος από τους εκβιασμούς ενός κόμματος, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Λίγη ώρα μετά την καταψήφιση του Προϋπολογισμού από την Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέδωσε γραπτή δήλωση, στην οποία αναφέρει:

    «Αναφερόμενος στη σημερινή καταψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2021, εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και απογοήτευση, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

    Εκείνο που θα καταγραφεί στην 60χρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι η για πρώτη φορά, για λόγους μάλιστα ξένους προς την φιλοσοφία του Προϋπολογισμού, καταψήφιση του.

    Κατανοώ απόλυτα και σέβομαι τις θέσεις των κομμάτων, που είτε ως αποτέλεσμα διαφορετικής οικονομικής θεώρησης, ή επί μέρους απόψεων που αφορούν τομείς πολιτικής, τήρησαν αρνητική στάση στην έγκριση του κρατικού Προϋπολογισμού.

    Εκείνο όμως που δεν κατανοώ είναι την αρνητική ψήφο του Δημοκρατικού Κόμματος, που επιχειρεί εκβιαστικά να υποκαταστήσει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και να εξουδετερώσει άλλους ανεξάρτητους θεσμούς.

    Η σημερινή συμπεριφορά του Δημοκρατικού Κόμματος, ούτε τον προφασιζόμενο στόχο εξυπηρετεί, ούτε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα μίας κοινωνίας, που κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που σήμερα βιώνουμε, έχει την απόλυτη ανάγκη στήριξης της Πολιτείας.

    Η μη ψήφιση του Προϋπολογισμού, δεν είναι την κυβέρνηση που τιμωρεί, είναι τις επιχειρήσεις που σήμερα κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν, όσους λόγω των οδυνηρών μέτρων κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, τις ευάλωτες ομάδες που έχουν ανάγκη του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τους χαμηλοσυνταξιούχους .

    Τιμωρούν όσους έχουν ανάγκη ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας, τιμωρούν όσους αναμένουν με αγωνία τον εμβολιασμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει οι πολίτες να πληρώσουν το κόστος από τους εκβιασμούς ενός κόμματος.

    Τις επόμενες των ημερών θα συνεχίσουμε τον δημιουργικό διάλογο με τις υπόλοιπες των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου το συντομότερο να πετύχουμε την ψήφιση του Προϋπολογισμού», καταλήγει ο κος Αναστασιάδης.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κύπρος: Για πρώτη φορά στην ιστορία η Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό

    Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Κατά 79% μειώθηκαν τα NPEs

    Κύπρος: Στο δεύτερο μισό του 2021 οι ερευνητικές γεωτρήσεις των εταιρειών που έχουν λάβει άδεια



    ΣΧΟΛΙΑ