ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θα είναι «πολύ δύσκολο» να εκτοπιστεί ο ρωσικός στρατός από την ουκρανική επικράτεια μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν, στη Γερμανία.
«Από στρατιωτική άποψη, εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο να εκτοπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις από όλες τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας», ανέφερε ο Μάιλι. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί. Αλλά θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο», τόνισε.
Είναι επίσης πολύ πιθανό «οι Ουκρανοί να πραγματοποιήσουν μια σημαντική επίθεση (…) για να απελευθερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη», πρόσθεσε ο στρατηγός. Αλλά αυτό «θα εξαρτηθεί από την παράδοση του εξοπλισμού και από την εκπαίδευση».
Οι ΗΠΑ αναμένουν μια αντεπίθεση από τα ουκρανικά στρατεύματα την άνοιξη, δήλωσε από την πλευρά του στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, τονίζοντας ότι εναπόκειται στους συμμάχους να βοηθήσουν το Κίεβο να προετοιμαστεί για αυτήν.
Για την παράδοση των προμηθειών, «έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας από τώρα μέχρι την άνοιξη…μόλις ξεκινήσουν την επιχείρησή τους, την αντεπίθεσή τους», τόνισε. «Δεν είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει να συγκεντρώσουμε τις κατάλληλες δυνατότητες», συμπλήρωσε.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε σήμερα τους Δυτικούς να επιταχύνουν τις παραδόσεις βαρέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης.
Ωστόσο, στο τέλος της συνάντησης στο Ράμσταϊν δεν ελήφθη καμία απόφαση για την επόμενη αποστολή αρμάτων μάχης Leopard γερμανικής κατασκευής, που ζητά επίμονα η Ουκρανία.
Το θέμα «συζητήθηκε» αλλά «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση», δήλωσε ο Μπόρις Πιστόριους, ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Υπ. Άμυνας Γερμανίας: Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση για τα Leopard
Αισιόδοξη η Πολωνία για την τελική αποστολή Leopard στην Ουκρανία
Λόιντ Όστιν: Εντείνετε την υποστήριξη προς την Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.