• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ και Βρετανία χτυπούν θέσεις των Χούθι στην Υεμένη (upd)

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν


    Αεροδρομικές επιδρομές κατά στόχων των Χούθι στην Υεμένη ξεκίνησαν οι ΗΠΑ, απαντώντας στην εμπλοκή των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών στην κρίση στη Μέση Ανατολή.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως χτυπήθηκαν τουλάχιστον 12 στόχοι των Χούτι στην Υεμένη. Τα χτυπήματα έγιναν από μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους Tomahawk, σύμφωνα με το CNN.

    Μάλιστα ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να προβεί αργότερα μέσα στη νύχτα σε σχετικές ανακοινώσεις.

    Νωρίτερα, έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Ρίσι Σούνακ στη Βρετανία, η οποία θα συμπράξει μαζί με τις ΗΠΑ στις επιθέσεις κατά των ανταρτών.

    Ο Ρίσι Σουνάκ  ενημέρωσε σχετικά και τον αρχηγό των Εργατικών Κέιρ Σταρμερ και τον Λίντσεϊ Χόιλ, πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων.

    Πολεμικά πλοία του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη δράση εναντίον στόχων των Χούθι, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

    Οι συζητήσεις για στρατιωτική δράση κατά των Χούτι έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από τις επιθέσεις των ανταρτών κατά εμπορικών πλοίων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Οι Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο ηγέτης των σιιτών ανταρτών της Υεμένης, ο Άμπντελ Μαλίκ αλ Χούτι, απείλησε χθες Πέμπτη ότι θα υπάρξει ανταπόδοση οποιασδήποτε επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον των δυνάμεών του, κάνοντας λόγο για επιχειρήσεις κλίμακας «ακόμα μεγαλύτερης» από την επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το κίνημά του προχθές Τετάρτη.

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζα της Ελλάδος προς JP Morgan – Viva Wallet: «Βρείτε τα ειρηνικά»

    Δίκη Folli Follie: Παραπλανηθέντες και ανήξεροι για το σκάνδαλο, δηλώνουν οι Κουτσολιούτσοι

    Αντίστροφη μέτρηση για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου – Πότε οι εκπτώσεις φτάνουν έως και το 80%



    ΣΧΟΛΙΑ