• Business

    Τράπεζα της Ελλάδος προς JP Morgan-Viva Wallet: «Βρείτε τα ειρηνικά»

    Γιάννης Στουρνάρας (ΤτΕ) - Χάρης Καρώνης, Viva Wallet - Jamie Dimon (JPMorgan)

    Γιάννης Στουρνάρας (ΤτΕ) – Χάρης Καρώνης, Viva Wallet – Jamie Dimon (JPMorgan)


    Σε διαδικασία ειρηνικής επίλυσης των διαφορών τους, βρίσκονται οι JP Morgan και η Viva Wallet, με στόχο το μεταξύ τους deal να έχει ολοκληρωθεί χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

    Και αυτός ήταν ο λόγος που εκπρόσωποι της JP Morgan, ήρθαν από τις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε το mononews και εκτός από την συνάντηση που είχαν με τον Χάρη Καρώνη, συναντήθηκαν και με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία φαίνεται να παίζει το ρόλο του «πυροσβέστη».

    Το θέμα συζήτησης- ενημέρωσης στην ΤτΕ ήταν οι εξελίξεις στην Viva Wallet, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες των όσων διημείφθησαν.

    «Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία ειρηνικής επίλυσης των διαφορών τους» αναφέρει χαρακτηριστικά στο mononews.gr τραπεζική πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.

    Όπως είναι γνωστό  οι διαφορές έχουν να κάνουν με την αποτίμηση της Viva Wallet και το ύψος του ποσού που θα καταβάλει η JP Morgan για να αποκτήσει το υπόλοιπο 51,5% της ελληνικής startup, που εξελίχθηκε σε neobank, με παρουσία σε 24 χώρες.

    Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές, ακούει τα επιχειρήματα τόσο της JP Morgan όσο και της Viva και σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να παίξει έναν ρόλο κατεναυστικό, χωρίς όμως να υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων της.

    Η παραίνεση της ΤτΕ προς τις δύο πλευρές είναι «βρείτε μία κοινή λύση με ειρηνικό τρόπο». Μάλιστα στελέχη της ΤτΕ βλέπουν και τις δύο πλευρές σχεδόν κάθε μήνα.

    Ο Χάρης Καρώνης είναι σταθερός συνομιλητής με την Τράπεζα Ελλάδος, όπως και οι εκπρόσωποι της JP Morgan κ.κ.Στέλιος Παπαδόπουλος, Τάκης Γεωργόπουλος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 24 Ιανουαρίου θα βρεθεί στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ελληνικό επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan όπου θα έχει συνάντηση και με τον επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας, Τζέιμι Ντέιμον, κι ενδεχομένως να συζητηθεί και το θέμα της Viva Wallet.

    Οι διαφορές που προέκυψαν μεταξύ τους, έχουν να κάνουν με την σύμβαση που έχει υπογράψει η JP Morgan με την Viva Wallet, για το ύψος του τιμήματος στο οποίο  θα γίνει η εξαγορά του 51,5%, που κατέχει σήμερα το δίδυμο Χάρης Καρώνης- Μάκης Αντύπας από τους Αμερικανούς. Εξαγορά που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2024.

    Από την πλευρά της η ΤτΕ προχωρά σε κινήσεις κατευνασμού ώστε να διαλυθούν τα σύννεφα που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό και ρίχνουν βαριά σκιά σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα deal των τελευταίων ετών.

    Όπως είναι γνωστό το 48,5% της Viva οι αμερικανοί το απέκτησαν το 2022 με την αποτίμηση της ελληνικής εταιρείας τότε στα 2 δισ δολάρια. Τώρα η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά τα 3 δις ευρώ και όπως έχουν  αναφέρει πηγές της Viva στο mononews.gr «αν η JP Morgan δεν είναι ικανοποιημένη από τη συνεργασία, από την επένδυσή της, θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πας στα δικαστήρια, αλλά ο ένας εξαγοράζει τον άλλο…».

    Διαβάστε επίσης:

    Δραματικές εξελίξεις με τη Viva Wallet – Στην Αθήνα εκτάκτως η JP Morgan

    Πηγές Χάρη Καρώνη στο Mononews: «Στις μπίζνες ή πας στα δικαστήρια ή εξαγοράζει ο ένας τον άλλο» – Στα 3 δισ. ευρώ η αξία της Viva Wallet

    Viva Wallet: Οι καταγγελίες για σχέσεις με την εταιρεία του Σειρηνάκη και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση
     



    ΣΧΟΛΙΑ