• Διεθνής πολιτική

    Γκουτέρες: Η ειρήνη είναι μια έκκληση για δράση

    • NewsRoom
    Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες


    «Ας δεσμευτούμε να οικοδομήσουμε, να προωθήσουμε και να διατηρήσουμε την ειρήνη για όλους» προτρέπει με μήνυμά του για τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

    Όπως υπογραμμίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες, η ειρήνη δεν είναι μόνο ένα ευγενές όραμα για την ανθρωπότητα, είναι μια έκκληση για δράση.

    Στην αρχή του μηνύματός του, ο γενικός γραμματέας τονίζει ότι καθώς εορτάζουμε τη φετινή Διεθνή Ημέρα Ειρήνης, οι άνθρωποι και ο πλανήτης μας βρίσκονται σε κρίση.

    «Οι συγκρούσεις ξεριζώνουν έναν αριθμό ρεκόρ ανθρώπων από τα σπίτια τους. Φονικές πυρκαγιές, μαινόμενες πλημμύρες και υψηλές θερμοκρασίες. Φτώχεια, ανισότητες και αδικίες. Δυσπιστία, διαίρεση και προκατάληψη».

    Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει πως η ειρήνη δεν είναι μία αυτόματη διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα της δράσης.

    Ειδικότερα, προτάσσει δράση για την επιτάχυνση της προόδου προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και την εξασφάλιση ότι κανείς δεν μένει στο περιθώριο.

    «Δράση για τον τερματισμό του πολέμου κατά του πλανήτη μας και των φυσικών του χαρισμάτων. Δράση για την προάσπιση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας κάθε ατόμου, ειδικά καθώς γιορτάζουμε την 75η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

    Δράση για τη χρήση των διαχρονικών εργαλείων της διπλωματίας, του διαλόγου και της συνεργασίας για την εκτόνωση των εντάσεων και τον τερματισμό των συγκρούσεων. Και δράση για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν τη φρίκη του πολέμου», όπως επισημαίνει.

    Διαβάστε επίσης:

    Δεν παραιτούνται από βουλευτές Όθωνας Ηλιόπουλος και Έλενα Ακρίτα – Τα πρώτα «όχι» για την είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή

    Mytilineos: Ξεκίνησε τη λειτουργία του το φωτοβολταϊκό πάρκο της στην Αυστραλία

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άνοιξε ελληνικό εστιατόριο στο Μιλγουόκι



    ΣΧΟΛΙΑ