• Πολιτική

    Δεν παραιτούνται από βουλευτές Όθωνας Ηλιόπουλος και Έλενα Ακρίτα – Τα πρώτα «όχι» για την είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή

    • NewsRoom
    Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης

    Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης


    Τόσο η Έλενα Ακρίτα όσο και ο Όθωνας Ηλιόπουλος απέρριψαν το σενάριο να παραιτηθούν από βουλευτές για να δώσουν έτσι την ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη – σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – να μπορέσει να μπει στη Βουλή.

    Όθωνας Ηλιόπουλος: Σκοπεύω να τιμήσω την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα

    Ο Όθωνας Ηλιόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

    «Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», ξεκαθαρίζει ο Οθωνας Ηλιόπουλος.

    Ολόκληρη η δήλωσή του:

    «Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

    Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

    Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

    «Όχι» και από την Έλενα Ακρίτα

    Αρνητική ήταν η απάντηση και της Ελενας Ακρίτα η οποία μίλησε στο Aciton 24 και όταν ερωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κάτι τέτοιο -παρότι στηρίζει Κασσελάκη στο β’ γύρο- και εξήγησε και τους λόγους.

    «Θα τον διευκολύνατε;», ήταν η ερώτηση των δημοσιογράφων του Action 24 στην Έλενα Ακρίτα, με την βουλευτή να απαντά:

    «Όπως ο Όθωνας έτσι και εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσιπρα. Όταν πέρυσι τον Μάιο μου ζήτησε ο πρόεδρος να έρθω εδώ, ήταν πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία που κάναμε. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναίκες, ΑμεΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά λοιπόν σας λέω ότι για αυτόν τον λόγο μπήκα, και καταλαβαίνω απόλυτα και τον Όθωνα και τη στάση του. Και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου, γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα, για λόγους που νομίζω είναι γνωστοί, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου νομίζω τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Άρα σαφώς και όχι».

    Διαβάστε επίσης:

    Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ αμυντικά, γεωπολιτικά και διπλωματικά

    Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε θέση: Τι απαντά στην Έφη Αχτσιόγλου

    Θα γίνουν τα παθήματα μαθήματα;



    ΣΧΟΛΙΑ