ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυστηροποίηση των πιστωτικών κριτηρίων ανέφεραν οι αμερικανικές τράπεζες στην τελευταία έρευνα της Federal Reserve για τις πιστωτικές συνθήκες, την ώρα που καταγράφεται μείωση της ζήτηση για νέα δάνεια στο β΄τρίμηνο.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι τράπεζες περιμένουν περαιτέρω αυστηροποίηση των πιστωτικών κριτηρίων και για το υπόλοιπο του έτους.
Η Fed αύξησε τα επιτόκια της την προηγούμενη εβδομάδα για 11η φορά από τον Μάρτιο του 2022, στο εύρος του 5,25% με 5,50%. Παράλληλα, η κρίση στις περιφερειακές τράπεζες οδήγησε στην ανάγκη για πιο αυστηρό πλαίσιο γύρω από την χορήγηση δανείων.
«Ο πιο σοβαρός λόγος για την περαιτέρω αυστηροποίηση των πιστωτικών συνθηκών είναι το λιγότερο ευνοϊκό οικονομικό outlook ή η ενισχυμένη αβεβαιότητα, αλλά και η αναμενόμενη επιδείνωση των αξιών εξασφάλισης και η αναμενόμενη επιδείνωση στην πιστωτική ποιότητα στα εμπορικά ακίνητα και σε άλλα δάνεια”, αναφέρει η Fed.
Διαβάστε επίσης
FED: Επέστρεψε στις αυξήσεις επιτοκίων με άνοδο κατά 25 μ.β.
Fed – ΕΚΤ: Πόσο κοντά είναι στο τέλος της αύξησης των επιτοκίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
- Γιώργος Στάσσης: Θα επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων στα ΔΕΗ stores- Τα σχέδια για τη λιανική
- Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
- Η Επιτροπή των 32.000 υπαλλήλων και των μηδενικών αντανακλαστικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.