• Διεθνής πολιτική

    Διερευνητικές και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προτείνει ο Τσαβούσογλου

    • NewsRoom
    Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκος Δένδιας

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκος Δένδιας


    Διερευνητικές συνομιλίες και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης πρότεινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους.

    Με αφορμή την άμεση βοήθεια της Ελλάδας στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε ξανά με θερμά λόγια για την Ελλάδα.

    «Η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες που επέκτεινε τη στήριξή της προς την Τουρκία και έστειλε ομάδες έρευνας και διάσωσης και ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου και αποκάλεσε «φίλο» τον Νίκο Δένδια.

    «Ήρθε ο φίλος μου ο Νίκος Δένδιας στο Χατάι και είδαμε πόσο ολέθριος ήταν ο σεισμός στις δέκα επαρχίες, βασικά στις έντεκα, αλλά ειδικά στο Χατάι. Ευχαριστούμε όλες τις ελληνικές ομάδες και τους φίλους μας εκεί από τις διάφορες χώρες για την υποστήριξή τους.

    Οι Έλληνες εξέφρασαν επίσης στην πραγματικότητα την στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους, είδαμε και τα τηλεοπτικά προγράμματα. Στο παρελθόν επίσης υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον.

    Εννοώ ως γείτονες, υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον ως άνθρωποι και τα κράτη όποτε αντιμετωπίζαμε τέτοιες κρίσεις, καταστροφές.

    Ναι, είχαμε διαφωνίες, είχαμε θέματα σε εκκρεμότητα ανά διαστήματα και δυστυχώς είχαμε κλιμακώσεις.

    Όμως όπως συζητήσαμε με τον Νίκο Δένδια, νομίζω πως πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση και να μην περιμένουμε άλλη καταστροφή για να δουλέψουμε μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ