• Διεθνής πολιτική

    COP26 – 100 δισ. δολαρίων ετησίως στις ευάλωτες χώρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

    • NewsRoom
    COP26 - 100 δισ. δολαρίων ετησίως στις ευάλωτες χώρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

    Ο πρόεδρος της COP26 Αλόκ Σάρμα


    Οι απεσταλμένοι στην επικείμενη  διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 που θα πραγματοποιηθεί στην Γλασκόβη, συμφώνησαν ότι πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της διάθεσης 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, προκειμένου να βοηθήσουν τις πιο ευάλωτες χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της COP26, Αλόκ Σάρμα.

    Μιλώντας μετά από τις ημέρες με συναντήσεις στην προπαρασκευαστική διάσκεψη για την COP26 στην Ιταλία, ο Σάρμα δήλωσε πως υπήρξε μία συναίνεση, ώστε να γίνουν περισσότερα για να διατηρηθεί εντός εφικτού πλαισίου, ο στόχος των 1,5 βαθμών Κελσίου, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα σε συλλογικό επίπεδο των εθνικών σχεδίων για το κλίμα.

    Οι στόχοι της COP26

    Η διάσκεψη της COP26 στη Γλασκόβη, έχει ως στόχο να διασφαλίσει την ανάληψη μιας πιο φιλόδοξης δράσης για το κλίμα από τις περίπου 200 χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού το 2015, για τον περιορισμό της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας, σημαντικά κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου και κυρίως στους 1,5 βαθμούς Κελσίου, πάνω από τα επίπεδα πριν από τη βιομηχανική δραστηριότητα.

    Ο Πρόεδρος της Συνόδου και υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης για το κλίμα Αλόκ Σάρμα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει την επιτυχία της συνάντησης για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου ώς τις 12 Νοεμβρίου του 2021.

    Εν όψει της Συνόδου COP 26 για την κλιματική αλλαγή, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα κράτη πιέζονται να θέσουν ξεκάθαρους στόχους για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα το 2050.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά νομοθεσία για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου-Σταδιακή κατάργηση όλων των ορυκτών καυσίμων στην ΕΕ

    Laurene Powell Jobs: Επενδύσεις 3,5 δισ. δολ. για την κλιματική κρίση από την χήρα του ιδρυτή της Apple

    Γιάννης Στουρνάρας: Τι αλλάζει η κλιματική αλλαγή στην αξιολόγηση τραπεζών, ομολόγων και τη νομισματική πολιτική



    ΣΧΟΛΙΑ