• Business

    Laurene Powell Jobs: Επενδύσεις 3,5 δισ. δολ. για την κλιματική κρίση από την χήρα του ιδρυτή της Apple

    • Newsroom

    Laurene Powell Jobs


    Η Laurene Powell Jobs, χήρα του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs, θα επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού της δισεκατομμυριούχου, Emerson Collective.

    Τα χρήματα θα διατεθούν στο Waverley Street Foundation, έναν οργανισμό που ίδρυσε η Jobs το 2016 και επικεντρώνεται σε “πρωτοβουλίες και ιδέες που έχουν στόχο να βοηθήσουν τις κοινότητες μειονοτήτων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κλιματική αλλαγή”, είπε ο εκπρόσωπος. «Οι προσπάθειες θα εστιαστούν στη στέγαση, τις μεταφορές, την ασφάλεια των τροφίμων και την υγεία».

    Η Jobs πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του φιλανθρωπικού της έργου μέσω της Emerson Collective, η οποία δίνει έμφαση στην εκπαίδευση, τη μεταρρύθμιση στη μετανάστευση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα, ενώ έχει κάνει και άλλες επενδύσεις και χορηγίες στα μέσα ενημέρωσης, στον κινηματογράφο, την τηλεοπτική παραγωγή και τη δημοσιογραφία.

    Ο εκπρόσωπος της Emerson Collective είπε επίσης ότι η Lisa Jackson, αντιπρόεδρος της Apple στο τμήμα που ασχολείται με το περιβάλλον, την πολιτική και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες, έχει επιλεγεί για την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος. Η Jackson, υπηρέτησε ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ υπό τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

    Η Laurene Powell Jobs έγινε δισεκατομμυριούχος όταν ο σύζυγος της Steve Jobs έφυγε από τη ζωή, το 2011. Παρά την τεράστια οικονομική της δύναμη, προσπαθεί να κρατά χαμηλό προφίλ και χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος από τα χρήματα που κληρονόμησε σε φιλανθρωπικές δράσεις.

    Το 2002, ίδρυσε την Emerson Collective, που πήρε το όνομά της από το συγγραφέα Ralph Waldo Emerson, ο οποίος είναι από τους αγαπημένους της Laurene Powell Jobs, με στόχο να φέρει “την κοινωνική αλλαγή”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ