• Διεθνής πολιτική

    Αζερμπαϊτζάν: «Να αποχωρήσουν οι Αρμενικές δυνάμεις από το Ναγκόρνο Καραμπάχ και να μας ζητήσουν συγγνώμη»!

    • NewsRoom
    Ιλχάμ Αλίεφ, Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν

    Ιλχάμ Αλίεφ, Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν


    Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ζήτησε σήμερα την αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ κατά την όγδοη ημέρα των αζεροαρμενικών συγκρούσεων. Παράλληλα ζήτησε από το Γερεβάν να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό του Αζερμπαϊτζάν.

    «Δεν θέτω παρά έναν όρο» για την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο πρόεδρος Αλίεφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς το έθνος. «Οι αρμενικές δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν από τα εδάφη μας» και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν «να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό του Αζερμπαϊτζάν».

    «Το Αζερμπαϊτζάν περίμενε 30 χρόνια για να ανακτήσει τα εδάφη του. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι αζερικό έδαφος. Πρέπει να επιστρέψουμε και θα επιστρέψουμε», είπε.

    Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), το οποίο κατοικείται επί αιώνες από Αρμένιους. Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε κατά αμάχων στην πρωτεύουσα της περιοχής, Στεπανακέρτ.

    Το Αζερμπαϊτζαν έχει επιβάλει αυστηρή έλεγχο στην διάδοση πληροφοριών για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, αρνούμενο να αναφέρει τις δικές του απώλειες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ