• Πολιτική

    Γιώργος Φλωρίδης: Η μεγάλη ευκαιρία και η αναβάθμιση της Ελλάδας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιώργος Φλωρίδης, νέος υπουργός Δικαιοσύνης

    Γιώργος Φλωρίδης, νέος Υπουργός Δικαιοσύνης


    Προ ημερών, σε ένα άρθρο παρέμβαση, σας είχαμε επισημάνει ότι ο νέος, αδιάφθορος υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί, εάν θέλει, να αφήσει το όνομά του στην Ιστορία. Ο Γιώργος Φλωρίδης βρίσκεται σε μια θέση που πραγματικά άπαντες περιμένουν πολλά από αυτόν. Να αλλάξει τα πάντα με αιχμή τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης.

    Δεν πέρασαν μερικές ημέρες από εκείνο το άρθρο και χθες ο διάσημος οίκος αξιολόγησης S&P, μέσω εκπροσώπου του, μας εξήγησε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να γίνει πιο φιλική προς τις επενδύσεις.

    Πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο θέμα είναι μια πάγια κριτική προς τη χώρα τόσο από την πλευρά των πιστωτών της, των Θεσμών στις εκθέσεις τους διαχρονικά, αλλά και των ξένων οίκων που σχολιάζουν κατά καιρούς στις δικές τους εκθέσεις το ζήτημα αυτό, ζητώντας επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και περισσότερο φιλικό, ευέλικτο πλαίσιο για τους επενδυτές ώστε να μην αποθαρρύνονται εξαιτίας δυσανάλογων καθυστερήσεων και ακαμψιών.

    Κατά τα λοιπά για τον διεθνή οίκο, που διατηρεί τη χώρα μόλις ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, τα σημάδια είναι θετικά προς ώρας, αλλά οι κινήσεις της νέας κυβέρνησης είναι στο μικροσκόπιο.

    Δικαιοσύνη: Το μεγάλο πρόβλημα

    Η απονομή της Δικαιοσύνης είναι και το μεγάλο πρόβλημα όσων θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

    Ένας ξένος επενδυτής για να δώσει τα ωραία του λεφτά σε μια χώρα, θα πρέπει να ξέρει ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί με ταχύτατους ρυθμούς και οποιαδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί θα πρέπει να επιλύεται σε μερικές ημέρες.

    Αυτό ακριβώς λέγαμε και εμείς στο άρθρο παρέμβαση.

    Οι ξένοι βλέπουν, για παράδειγμα, τι ακριβώς έχει συμβεί με τη Folli Follie.

    Στην καλύτερη περίπτωση οι πρώτες ποινές για την «αγία οικογένεια» των Κουτσολιούτσων θα ανακοινωθούν το 2025, δηλαδή 7 χρονιά μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

    Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε υποτιμήσει το θέμα της Folli Follie.

    Όσοι δεν συνομιλούν με ξένους επενδυτές και τραπεζίτες, είναι αδύνατον να καταλάβουν τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει για την Ελλάδα αυτή η υπόθεση.

    Η Folli Follie ήταν μια διάσημη εταιρεία και στο εξωτερικό. Και όταν λέμε στους ξένους ότι έχουν περάσει 7 χρόνια και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη, απλά μειδιούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Φλωρίδης και οι δίκες των λευκών κολάρων – Η Folli Follie και ο λογιστής του εφοπλιστή Μποδούρογλου

    Φλωρίδης: «Περίεργες» διατάξεις του Ποινικού Κώδικα θα αλλάξουν

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι λέει το report του Αλέξη Πατέλη προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για οικονομία, αγορές, φορολογία, Δικαιοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ