• Πολιτική

    Γιώργος Φλωρίδης: Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης

    • NewsRoom
    Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

    Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης


    Ένα από τα πρόσωπα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει για να προωθήσει ουσιαστικά βήματα εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων στους κρίσιμους τομείς του κυβερνητικού έργου είναι ο Γιώργος Φλωρίδης, που αναλαμβάνει καθήκοντα Υπουργού Δικαιοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

    Πολιτικός που κινείται επί πολλά χρόνια στο χώρο του Κέντρου, διετέλεσε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ενώ ξεκίνησε την ενεργό συμμετοχή του στα κοινά από το πεδίο της αυτοδιοίκησης.

    Το 2010 επί Γιώργου Παπανδρέου διαφώνησε ανοιχτά για τον τρόπο αναχαίτισης της οικονομικής κρίσης από την τότε κυβέρνηση.  Επανήλθε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής στις 7 Ιανουαρίου 2015, όταν συμπαρατάχθηκε με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις εκλογές του Ιανουαρίου του ίδιου μήνα.

    Γεννήθηκε το 1956 στο Σταυροχώρι Κιλκίς. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου συνυπήρξε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο ανέλαβαν από κοινού την πτυχιακή τους εργασία υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δημήτρη Τσάτσου.

    Το 1993 έκανε ένα από τα βήματά του στα κοινά και εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς. Ένα χρόνο μετά, το 1994 εξελέγη νομάρχης Κιλκίς στις πρώτες νομαρχιακές εκλογές (μέχρι τότε οι νομάρχες διορίζονταν από την εκάστοτε κυβέρνηση).

    Παραιτήθηκε από νομάρχης το 1996 για να εκλεγεί – Πρόεδρος ήταν ο Κώστας Σημίτης- βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη το 2000, 2004, 2007 και 2009.

    Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (30 Οκτωβρίου 1998 – 13 Απριλίου 2000), υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον Αθλητισμό (13 Απριλίου 2000 – 24 Οκτωβρίου 2001), υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (24 Οκτωβρίου 2001 – 7 Ιουλίου 2003) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (7 Ιουλίου 2003 – 10 Μαρτίου 2004).

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιες είναι οι γυναίκες της νέας κυβέρνησης

    Μητσοτάκης: Ξεκινά άλλος ένας κύκλος σκληρής δουλειάς

    Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας

     



    ΣΧΟΛΙΑ