• Πολιτική

    Γερμανία: Την έκδοση του Πουτζντεμόν στην Ισπανία αποφάσισε η Γενική Εισαγγελία

    • NewsRoom


    Την έκδοση του πρώην Καταλανού πρωθυπουργού Κάρλες Πουτζντεμόν στην Ισπανία αποφάσισε η Γενική Εισαγγελία του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στη βόρεια Γερμανία, όπου ο Πουτζντεμόν κρατείται εδώ και σχεδόν 10 ημέρες.

    Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία με σημερινή ανακοίνωση της ενημερώνει για την απόφαση της να εισηγηθεί στο Εφετείο του κρατιδίου την έκδοση του πρώην πρωθυπουργού της Καταλανίας στην Ισπανία. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, μετά από εξέταση του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης του Tribunal Suprema, του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας, η Εισαγγελία θεωρεί νόμιμο το ισπανικό αίτημα έκδοσης, με τις κατηγορίες για “εξέγερση” και “διασπάθιση δημοσίου χρήματος”.

    Το Εφετείο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν αναμένεται πλέον να αποφανθεί για τη νομιμότητα της έκδοσης. Σε περίπτωση που καταλήξει στο συμπέρασμα πως η έκδοση είναι νόμιμη, εναπόκειται στη Γενική Εισαγγελία αν θα εφαρμόσει το μέτρο ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν κατέθεσε το Σαββατοκύριακο στο Ανώτατο Συνταγματικό δικαστήριο στη Μαδρίτη ένσταση για τις κατηγορίες που του προσάπτονται, πιθανώς επειδή γνώριζε το ενδεχόμενο η Εισαγγελία να αποφανθεί εναντίον του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκκληση Πουτζντεμόν προς Ραχόι: Θέλω να επιστρέψω στη Καταλονία για να ορκιστώ πρόεδρος



    ΣΧΟΛΙΑ