• Πολιτική

    Γεωργία Γεννιά: Από τον Κοτζιά και τον Πολάκη… κεφαλοκλείδωμα στον Ανδρουλάκη

    Η φωτογραφία που προκάλεσε συζητήσεις

    Η φωτογραφία που προκάλεσε συζητήσεις


    Μια ανάρτηση στελέχους του ΠΑΣΟΚ, όπου η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποτε στο ΠΑΣΟΚ, Γεωργία Γεννιά, αγκαλιάζει τον Νίκο Ανδρουλάκη, έδωσε τροφή για πολλές συζητήσεις. Η κ. Γεννιά φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη

    Η ανάρτηση του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γαβρίλη Χαραζίδη δείχνει την πρώην  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αγκαλιάζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη ενώ υπάρχει και σχετική λεζάντα: «Η Γούρικη επιστροφή της Γεωργίας Γεννιά στο ΠΑΣΟΚ και στο πλευρό του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη».

    Να θυμίσουμε ότι ουκ ολίγες φορές στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν αποκλείσει την επιστροφή στο κόμμα γυρολόγων, αν και η αλήθεια είναι ότι κανείς ακόμη δεν επιβεβαιώνει την επιστροφή της κ. Γεννιά.

    Ένα στέλεχος που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ, «αγκάλιασε» τον Νίκο Κοτζιά αλλά ήρθε κοντά πολιτικά και με τον Παύλο Πολάκη.

    Σύμφωνα με το βιογραφικό της:

    Η Γεωργία Γεννιά γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1974, ενώ έχει προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη της Μικρασίας και καταγωγή από τον Πειραιά. Το 1995 εκλέχτηκε στο Γραφείο Πόλης της Σπουδάζουσας Α.Ε.Ι. Αθηνών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το 1998 στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας , με αρμοδιότητες στο Γραφείο Σπουδάζουσας.

    Το Μάιο του 2010 , διαχώρισε τη θέση της από τις Μνημονιακές Πολιτικές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αποφάσισε να συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία μιας μεγάλης Αριστερής Κίνησης , ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Πειραιά και Νησιών , με το Συνδυασμό (σ.σ. του Αλέξη Μητρόπουλου) «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ».

     

    Γ. Γεννιά και Π. Πολάκης
    Γ. Γεννιά και Π. Πολάκης

     

    Το 2011-12 ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών (σ.σ. του Γιάννη Δημαρά). Η επιλογή του επικεφαλής του Κόμματος να ενταχθεί σε δεξιό σχήμα τη βρήκε αντίθετη, γι΄ αυτό και συμμετείχε στην δημιουργίας της Πολιτικής Κίνησης «Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Στάθη Παναγούλη και μαζί με τους συναγωνιστές τους, αποφάσισαν να συμπράξουν εκλογικά με το συνδυασμό «ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» .

    Το 2012 και το Γενάρη του 2015 ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α΄Πειραιά και Νήσων με το ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Α΄Πειραιά και Νήσων.

    Προερχόμενη από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και την ομάδα Αρσένη η Γεωργία Ζαννιά συμμετείχε και στις εκδηλώσεις της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά και του Νίκου Τόσκα. “Εκτιμώ τον Νίκο απεριόριστα. Είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που έχει περάσει από την Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος-κλειδί για την εξωτερική πολιτική. Θα μπορούσε να κάθεται στο σπίτι του στην Αλόννησο και να γράφει βιβλία, αλλά είναι μέσα σε ένα αεροπλάνο και παλεύει για τη χώρα” είχε δηλώσει παλαιότερα για τον επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso.
    Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. “Καμιά συνεργασία με πολιτικούς γυρολόγους οι οποίοι γυρνούν από κόμμα σε κόμμα για μια καρέκλα. Είναι προσβολή για όσους κράτησαν όρθια την παράταξη, τον απλό κόσμο και τα στελέχη που όλοι αυτοί πρόσβαλαν”, είπε χαρακτηριστικά σήμερα στο Action24 o κ. Κωνσταντινόπουλος και συνέχισε αφήνοντας αιχμές εναντίον της Χαριλάου Τρικούπη: “Αν πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει σανίδα για να σωθούν πολιτικά, κάνουν λάθος. Όποιος αγκαλιάζει αυτά τα «στελέχη» προερχόμενα σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ ή από τη ΝΔ, είναι σαν να μην πιστεύει σε επιλογές όπως του Χάρη Δούκα που αγκάλιασε ο κόσμος. Τα παραπάνω δεν αφορούν απλούς ψηφοφόρους που έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέγουν ότι επιθυμούν”.

     

    Διαβάστε επίσης:

     

    Ανδρουλάκης: «Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με την προοδευτική Αριστερά, δεν μπαίνω σε παζάρια»
     

    Το μεγάλο «φάουλ» του Γιώργου Παπανδρέου
     



    ΣΧΟΛΙΑ