• Πολιτική

    25 υποψήφιοι βουλευτές από 6 κόμματα της Α’ Περιφέρειας Πειραιά


    Αρχίζει να συμπληρώνεται το παζλ των υποψηφίων βουλευτών των πολιτικών κομμάτων για τη δύσκολη εκλογική Περιφέρεια της Α΄ Πειραιά. Ήδη, έχουν γίνει γνωστά 25 ονόματα από έξι κόμματα, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μία τις 5 έδρες.

    Η Α’ Περιφέρεια, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού έχασε ακόμη μία έδρα και από τις 6 έπεσε στις 5. Επισημαίνεται ότι στη δεκαετία του ”80 είχε 8 έδρες!

    Η Νέα Δημοκρατία, εκτός από τους πέντε βουλευτές που διαθέτει σήμερα: Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, υποψήφια θα είναι και η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Με άλλα λόγια από τη λίστα απουσιάζει μια γυναίκα υποψήφια για να συμπληρωθεί η λίστα. Όμως, ακούγεται το σενάριο, να μην είναι υποψήφιος ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο οποίος επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. Σε αυτό το ενδεχόμενο, τη θέση του θα πάρει ο γιατρός Νίκος Βλαχάκος.

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος θα είναι πάλι ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, η πρώην βουλεύτρια Γεωργία Γεννιά, η Μαρία Ρεπούση, που είχε εκλεγεί παλαιότερα βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ και ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας.

    Το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε έξι υποψήφιους και παραμένει μία θέση κενή, η οποία σύμφωνα με όσα ακούγονται θα είναι από το χώρο του Ολυμπιακού. Υπάρχουν συζητήσεις για να θέσει υποψηφιότητα ο Παναγιώτης Φασούλας, αλλά και ο Νίκος Σαργκάνης. Προφανώς το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να έχει ένα προβεβλημένο πρόσωπο από το χώρο του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ για να αυξήσει τις πιθανότητες του να βγάλει βουλευτή στην περιοχή.

    Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής: Αθανασιάδης Λάζαρος, τραπεζικός υπάλληλος, Βουρεξάκη – Ταμπουρατζή Κατίνα, Αικατερίνη, φαρμακοποιός, Βροντάκης Ανδρέας, εκτελωνιστής, Κατσαφάδος Βασίλειος, δικηγόρος, Κουκουδάκη Μάρα, πολιτικός επιστήμων, Μπιστίνα Δέσποινα, διοικητική υπάλληλος.

    Το ΚΚΕ, είναι το μόνο κόμμα που έχει γνωστοποιήσει και τους επτά υποψήφιους βουλευτές του. Αυτοί είναι οι εξής: Αμπατιέλος Νίκος, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και Γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ. Γκιτάκος Βασίλης, εργαζόμενος στο Δήμο Πειραιά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α και Γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά. Ευαγγελάκης Θανάσης, ναυτεργάτης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Κοτέας Αλέξανδρος, μισθωτός λογιστής, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Κυζίλη Ολυμπία, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά «Η Πρόοδος». Λεωτσάκου Άννα, συνταξιούχος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ-Νόστος. Σταματέλου Δήμητρα, γιατρός παθολόγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

    Από το ΜέΡα 25 υποψήφια θα είναι η Δανάη Στράτου, σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη.

    Τέλος, από την Ελληνική Λύση ο Πέτρος Μούγιος, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ και πρώην πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ο Βασίλειος Μόσχου, αξιωματικός εν αποστρατεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Οδηγία στο Ελληνικό Δίκαιο για το «ελάχιστο επίπεδο εκπαίδευσης των ναυτικών»



    ΣΧΟΛΙΑ