• Top Stories

    Γεννηματά: Όσες κάλπες και να στήσετε, ο κόσμος θα σας μαυρίσει – «Ναι» στο σπάσιμο της Β’ Αθήνας

    Γεννηματά

    Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Φωτογραφία: Eurokinissi)


    «Όσες κάλπες στήσετε, όσα κόλπα και να κάνετε δεν σας σώζει τίποτα, ο κόσμος θα σας μαυρίσει» υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ίδια υπογράμμισε πως ο νόμος Σκουρλέτη για την απλή αναλογική στους Δήμους θα πρέπει να καταργηθεί το ταχύτερο, ενώ διευκρίνισε πως η ΔΗΣΥ θα ψηφίσει την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής.

    Η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στη μεθόδευση για την ημερομηνία των εκλογών λέγοντας «φέρνετε μια πρόχειρη βουλευτική τροπολογία, σας είχαμε πει κ. Σκουρλέτη ο πρωθυπουργός σας θα κοιτάξει τι συμφέρει εκείνον προσωπικά. Και οι βουλευτές μπέρδεψαν ακόμα και τις ημερομηνίες. Δείχνετε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ποια η αντίληψη και η πρακτική σας για τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, δείχνετε τι θα ζήσουμε μέχρι τις εκλογές. Όλα στην υπηρεσία της κομματικής επιβίωσης, ακόμη κι αν δεν είναι σε ευθεία γραμμή με τα συμφέροντα χώρας».

    Υψηλοί ήταν οι τόνοι της κριτικής για τις ρυθμίσεις που αφορούν τις εκλογές στους Δήμους και τις αλλαγές λειτουργία τους. «Φεύγοντας αποφασίσατε να υπονομεύσετε ακόμη και πυλώνες όπως η Αυτοδιοίκηση, την διαλύετε, κάνετε τους Δήμους όμηρους συμφερόντων τοπικών και όχι μόνο, με ευθύνη σας. Για τη ΝΔ ο θεσμός ήταν πάντα εργαλείο άσκησης κομματικής επιρροής. Είστε άξιοι συνεχιστές συντηρητικής πολιτικής της Δεξιάς, άξιος, άξιος,  άξιος, κ. Τσίπρα από όπου κι αν μας παρακολουθείτε αυτή την στιγμή».

    Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως η ΔΗΣΥ θα μπορούσε να συζητήσει την απλή αναλογική στους Δήμους υπό την προϋπόθεση πως «εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα. Γιατί δεν δεχόμαστε την παράλυση».

    Επίσης, πρότεινε τη δημιουργία ενός Κράτους-Στρατηγείου που θα κρατήσει κεντρικές αρμοδιότητας (Άμυνα, Ασφάλεια, προστασία Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και μεταφορά αρμοδιοτήτων στην ΤΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προς ευρεία συναίνεση για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας – Σε ισχύ από τις επόμενες εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψηφίζει η ΝΔ το «σπάσιμο» της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής με απόφαση Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ