• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Mea Culpa για την απλή αναλογική – Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει σαν να είναι πρώτο κόμμα

    • NewsRoom
    ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το μήνυμα των εκλογών της 21ης Μαΐου υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Αλλάζουμε εν κινήσει, πήραμε το μήνυμα της 21ης Μαΐου, ήταν ηχηρό», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ενώ εκφώνησε το δικό του Mea Culpa, μιμούμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου, αυτή τη φορά για την στρατηγική της απλής αναλογικής.

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη δήλωσε πως «πανηγυρίζει λες και ήταν πρώτο κόμμα, επειδή πήρε τρεις μονάδες παραπάνω από τις εκλογές του 2019».

    «Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά αποφάσισε να μετατραπεί από κόμμα εξουσίας, σε συμπληρωματικό κόμμα εξουσίας» τόνισε και υπενθύμισε τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά. «Αυτό στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε. «Ο κ. Ανδρουλάκης είχε μια ευκαιρία για να δούμε πώς θα συγκροτήσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Το αρνήθηκε» προσέθεσε.

    Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στη ΝΔ για ζητήματα Υγείας, αναφερόμενος στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις με θανάτους γυναικών στην Κω, τη Νέα Μάκρη και τη Χαλκιδική, επειδή δεν υπήρχαν ή άργησαν να φτάσουν τα ασθενοφόρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού, για τους καρκινοπαθείς, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια.

    «Εγώ αυτό έκανα με τον Κατρούγκαλο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ανατρέποντας το μέχρι σήμερα αφήγημα, που ήταν ότι ο κ. Κατρούγκαλος έθεσε από μόνος του εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων, όταν μίλησε για αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Ερωτηθείς για το πού τοποθετεί τον πήχη της δεύτερης κάλπης και αν σχεδιάζει να παραμείνει στην αρχηγία του κόμματος και μετά τις 25 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το ταμείο θα γίνει στις 26 του μηνός». Άφησε ωστόσο ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση νέας συντριβής, λέγοντας πως «όλα υπάρχουν στη ζωή, γι’ αυτό είναι απρόβλεπτη».

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως στόχος του είναι η ανατροπή των συσχετισμών «μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο», επιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας και τονίζοντας ότι οι μόνες προτάσεις διακυβέρνησης είναι αυτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Σε κάθε περίπτωση», είπε, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη την οποιαδήποτε δύναμη. Αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία».

     

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Θα εκσυγχρονίσουμε και θα παρέμβουμε δραστικά και στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ

    Δημοσκόπηση MRB: Ισχυρό προβάδισμα 18,7 μονάδων για τη ΝΔ – Αυτοδυναμία Μητσοτάκη βλέπουν οι πολίτες

    Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στις εργασίες του ΕΚ στο Στρασβούργο

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ