• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Καβγάς FDP – CDU για διαρροή εμπιστευτικών συνομιλιών

    Κρίστιαν Λίντνερ, ηγέτης του FDP


    Εν μέσω διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, οι φιλελεύθεροι του γερμανικού FDP κατηγορούν το κόμμα της Μέρκελ για τη διαρροή στον Τύπο λεπτομερειών από τις εμπιστευτικές συνομιλίες που είχαν τα δύο κόμματα, αυξάνοντας την ένταση και περιπλέκοντας τις συζητήσεις.

    Μετά την διερευνητική συνάντηση, την Κυριακή, μεταξύ του FDP και της CDU/CSU, διέρρευσαν στον Τύπο λεπτομέρειες από τις κεκλεισμένων των θυρών συζητήσεις.

    FDP: Δυσαρέσκεια για τη διαρροή

    «Αυτό τραβάει την προσοχή και είναι ενοχλητικό» έγραψε στο Twitter ο αναπληρωτής πρόεδρος του FDP, Γ. Βόγκελ, και έκανε retweet ο πρόεδρος του κόμματος, Κρίστιαν Λίντνερ.

    Σε δημοσίευμα της Bild τη Δευτέρα, ο Λίντνερ και άλλοι ηγέτες του FDP εμφανίζονται να τάσσονται υπέρ ενός συντηρητικού συνασπισμού και να πιέζουν την CDU, παραδοσιακή σύμμαχο του επιχειρηματικού κόσμου να συμπεριλάβει στον συνασπισμό τους Πράσινους.

    Αντιπροσωπεία της CDU με επικεφαλής τον Άρμιν Λάσετ, τον μεγάλο χαμένο των εκλογών, θα συναντηθεί με τους Πράσινους αργότερα σήμερα στο Βερολίνο και στην συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις.

    Οι συντηρητικοί δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους και να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας.

    Η εσωκομματική φαγωμάρα είναι έντονη μετά την συντριπτική ήττα στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου. Η CDU ήρθε δεύτερο κόμμα μετά τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι επίσης πραγματοποίησαν συνομιλίες με τους Πράσινους και το FDP την Κυριακή.

    Μετά την νίκη στις εκλογές και το μικρό προβάδισμα του SPD, ο Όλαφ Σολτς έχει μεγάλες πιθανότητες να γίνει ο επόμενος καγκελάριος.

    Η διαρροή της Κυριακής προκάλεσε αναταραχή και στους κόλπους της CDU.

    Η Karin Prien, μία από τις συμβούλους του Λάσετ, χαρακτήρισε τη διαρροή «αθλιότητα».

    «Όποιος παραβιάζει το απόρρητο των συνομιλιών αυτή την ώρα, ενεργεί ανεύθυνα και χάνει κάθε νομιμοποίηση να μιλά εξ ονόματος του κόμματος» έγραψε στο Twitter.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στην πρέσα ο Άρμιν Λάσετ: «Ποιος θα του δώσει να καταλάβει ότι τέλειωσε;»

    Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι σε προκαταρκτικές διαβουλεύσεις με τους Πράσινους

     



    ΣΧΟΛΙΑ