• Πολιτική

    «Φρένο» από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο στις εσωκομματικές φήμες – Ψύχραιμη απάντηση για το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Με διπλωματικό τρόπο και με προσοχή ώστε να μη δοθούν διαστάσεις μεγαλύτερες από όσο χρειάζεται απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη με επίκεντρο τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Ο κ. Οικονόμου αφού παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε πως η επίσκεψη συνεχίζεται κανονικά και πως οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών είναι σε γνώση της κυβέρνησης.

    Την ίδια ώρα ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπάρχουν φωνές εντός της ΝΔ που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού άδραξε την ευκαιρία να βάλει στον «πάγο» φήμες και σενάρια που επιχειρούν να διαβρώσουν το εσωκομματικό πεδίο απάντησε αφενός ότι δεν υπάρχουν αφετέρου πως «Αν τις ακούει κάποιος είναι κατηγορία Ζαν Ντ’Αρκ, μεταφυσικό»,
    δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Μαρκόπουλου για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως «δύναμη της πολιτικής μας είναι τα αποτελέσματα που παράγουμε για να στηρίξουμε την κοινωνία, τα έργα και όχι τα λόγια». Πρόσθεσε ότι είναι τουλάχιστον ειρωνικό να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έχει βουλευτή που αποκάλεσε συναδέλφους του δολοφόνους, τον διέγραψε και τον επανέφερε στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

    Ταυτόχρονα έκοψε για ακόμη μια φορά «μαχαίρι» τα σενάρια για συνεργασία με την Ελληνική Λύση λέγοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με το κόμμα του κ. Βελόπουλου».

    Στο μεταξύ στρέφοντας το βλέμμα στην καθημερινότητα των πολιτών ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση αποτιμά θετικά το «καλάθι του νοικοκυριού».

    «Από χθες Τετάρτη το καλάθι του νοικοκυριού μπήκε στην τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του και τα αρχικά θετικά αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και διευρύνονται.

    Από το σύνολο 816 προϊόντων στο καλάθι του νοικοκυριού που είναι απολύτως συγκρίσιμα σε ένα ποσοστό 22% η τιμή μειώθηκε, στο 69% η τιμή παραμένει σταθερή και μόλις σε ένα ποσοστό περίπου 9% η τιμή αυξήθηκε ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

    Το συνολικό κόστος του ‘καλαθιού του νοικοκυριού’ όμως είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση να φτάνει στο 11,3%».

    Αναφερόμενος στην έρευνα του ΙΝΚΑ, είπε ότι όποιος επιλέγει να αγοράσει προϊόντα από το «καλάθι» μπορεί να γλιτώσει έως και 12% την εβδομάδα ενώ 4 στους 10 καταναλωτές έχουν ήδη αγοράσει προϊόντα από το «καλάθι». Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι δουλεύει πιο αποτελεσματικά ο ανταγωνισμός και στα υπόλοιπα προϊόντα. Όχι μόνο συνεχίζονται οι υπόλοιπες προσφορές στα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτή την εβδομάδα έχουν ενταθεί. Ενώ σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση της ακρίβειας έχει και η βιομηχανία.

    Τέλος, για το νομοσχέδιο που αφορά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τα περί συγκάλυψης που κάνει λόγο η αντιπολίτευση, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως το νομοσχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση αρκετές ημέρες. Είναι ένα πλήρες και συνεκτικό νομοσχέδιο που δίνει απάντηση σε μια σειρά από στρεβλώσεις και παθογένειες που εντοπίστηκαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Στόχος μου η αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών



    ΣΧΟΛΙΑ